Afbeelding

Tim van de Berg 3e bij NK vissen

Actueel 111 keer gelezen

Afgelopen weekend is het Nederlands kampioenschap vissen voor de jeugd gehouden. Tim van de Berg en Bas de Pijper hadden zich al eerder dit jaar geplaatst voor deelname aan het Nederlands kampioenschap. Beide jongens zijn lid van de Hengelaars vereniging uit Brielle ( H.V. De watergeus). Het NK werd dit jaar gevist in de lage vaart in Almere. Daar moesten de jongens zich zaterdagochtend om 08:00 melden om hun deelname bewijzen in ontvangst te nemen. Dit was dus vroeg vertrekken vanuit Oostvoorne waar beide jongens woonachtig zijn.

De organisatie ligt in handen van sportvisserij Nederland. Deze organisatie houdt voor en tijdens de wedstrijd zeer goed in de gaten of alles volgens de regels gebeurd. Het dan ook verboden om de vissertjes een helpende hand te bieden. Dit is soms erg lastig omdat de vissertjes nog in de jongste categorie vissen. De categorie 10 t/m 13 jaar. Gelukkig was het voor Bas en Tim niet nodig om te helpen. Zij hadden hun spullen en tactiek prima voor elkaar. Zij hadden voor het NK meerdere malen geoefend in de regio met hun vaders en met een begeleider vanuit de visclub. Zelfs Wereldkampioen feeder vissen Henk Roskam is met de jongens wezen oefenen in het wedstrijdwater in Almere.

Betere informatie kun je jezelf toch niet wensen. De vangsten tijdens het oefenen vielen niet tegen, dus de vooruitzichten waren goed. Het is alleen vaak dat de vangsten tijdens een wedstrijd flink tegenvallen. Dit omdat er wel 130 man tegelijk op het parcours naast elkaar zitten en de aanwezige vissen gedeeld moeten worden. In het visvak van Tim en Bas deden 35 kinderen mee. Dit is de categorie C. De duur van de wedstrijd is drie uur. Na drie uur te hebben gevist klonk het eindsignaal en kon de vis worden gewogen. Tim had deze wedstrijd een prima vaknummer gekregen. Hij zat bijna aan een kopstek. Één andere visser zat er nog voor hem. Bas had minder geluk met de loting.

Hij zat dan ook midden in het visvak. Maar ook al zijn de vooruitzichten goed dan moet je het altijd nog waarmaken. Gelukkig is Tim momenteel in vorm met vissen. Vorige week deed Tim nog een wedstrijd mee in Vlaardingen en eindigde daar als tweede. Lastig was het wel zaterdag: een flinke zijwind maakte het moeilijk om de hengels stil te houden en het aas op de juiste plek te deponeren. Een dergelijk hengel heeft toch een lengte van wel 10 meter. Toch wisten Bas en Tim vis te vangen. Bas had aan het eind van de wedstrijd een baars van maar liefst 25 cm gevangen met een gewicht van 213 gram. Tim ving wat meer vissen. Twee kleine brasems en een aantal voorns.

Tim heeft deze wedstrijd wel de meeste vissen gevangen maar omdat het reglement zegt dat ondermaatse vis niet meetelt moest Tim zeker 6 baarzen terugzetten. Na de weging van de gevangen vis, leek het erop dat Tim aardig hoog in het klassement zou eindigen. Bij de prijsuitreiking werd Tim dan ook als 3e van Nederland naar voren geroepen. Bas eindigde deze wedstrijd op een 18e plaats. Dit is ook nog in het midden van het klassement. Een resultaat waar H.V. de Watergeus zeer trots op is. Heel goed gedaan Tim en Bas, proficiat.
H.V. de Watergeus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant