Afbeelding

"Kunst achter Glas" in oktober

Actueel 94 keer gelezen

Brielle - Al ruim 10 jaar organiseert Kunstkring Voorne in samenwerking met de Brielse winkeliers een kunstroute langs de etalages in de oude binnenstad van Brielle.

Ook dit jaar zijn weer in de hele maand oktober in een kleine 30 etalages kunstwerken van Kunstkring Voorne kunstenaars te bewonderen. Dit jaar exposeren ook drie kunstenaars van Kunstkring Woerden. Er zijn schilders, tekenaars, keramisten, beeldhouwers, mozaiek- en glaskunstenaars bij.

Door het wegvallen van enkele locaties is het aantal etalages iets gedaald. Omdat er altijd voldoende kunstenaars mee willen doen zou het fijn zijn als volgend jaar nog meer winkeliers zich opgeven. Overigens mogen dit ook kantoren of andere bedrijven zijn.

Nieuwe informatieve folder

Kunstkring Voorne heeft dank zij sponsoring van Bis Industrial Services en de Gemeente een informatievere folder kunnen ontwikkelen, met meer aandacht voor kunstenaar en winkelier. Bovendien is de folder heel handig ingedeeld om de route te lopen.

Nieuw in de deelname is de bibliotheek Brielle, waar zo’n 15 kunstenaars exposeren.

Kortom de moeite waard om in oktober de route eens te volgen.

Route verkrijgbaar bij het VVV aan de Turfkade.

In het VVV kantoor aan de Turfkade 18, of bij de deelnemende winkleiers kunnen mensen een folder met de gehele route krijgen, die vanaf de Markt leidt langs de Vischstraat, Lijnbaan, Turfkade, Voorstraat, Koopmansstraat en Nobelstraat.

Leuk is om de route te combineren met de eveneens bij de VVV verkrijgbare Gevelstenenroute in de binnenstad.

Wie meer informatie wil over de Kunstkring surft naar www.kunstkringvoorne.nl, mailt naar info@kunstkringvoorne.nl of belt 0181- 664703 (secretariaat)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant