Fotografie: Jos Uijtdehaage
Fotografie: Jos Uijtdehaage

Concerten in Brielse huiskamers

Actueel 234 keer gelezen

Brielle - Muziek in de kamer, de jaarlijkse succesvolle serie miniconcerten georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Brielle, vond afgelopen zondagmiddag weer plaats.

Het programma bestond uit vier concerten, variërend van klassiek, jazz en Nederlands tot wereldmuziek en elk concert duurde ongeveer 45 minuten. Ook dit jaar hadden vier Brielse families hun huiskamer belangeloos ter beschikking gesteld voor deze huiskamerconcerten, die dit keer plaatsvonden in de wijk Nieuwland.

Bij Pieter Eland aan het Koningsdiep 20 speelde Kamermuziekensemble ‘De Bezetting Speelt’ . Deze bestaat uit vijf strijkers en vijf blazers en de voor Nederland unieke bezetting maakt uitvoering van een breed en gevarieerd repertoire mogelijk: van solo's tot nonetten, van pianotrio's tot strijkkwintetten. ‘Het Rolf Delfos Trio’ speelde bij Agnes en Rien Rovers aan de Wielingen 20 met Rolf Delfos op de saxofoon, Berthil Busstra op de piano en Monika Haas op de bas. Oleg Lysenko (accordeon) vulde de kamer van Miranda Stravers en Harry Swart aan de Krammer 58 met muziek. Oleg is geboren in de Oekraïne en studeerde aan de Tchaikovsky National Music Academy in Kiev. Later heeft hij in Enschede gestudeerd. Op het Rotterdam conservatorium heeft hij zich gespecialiseerd in de Argentijnse tango op de bandoneon. Dimitri Van Toren is één van de weinige artiesten in Nederland die al zo'n 35 jaar in de schijnwerpers staat en er nog steeds in slaagt om zulk een goed werk af te leveren. Eind september verscheen de nieuwste CD van Dimitri “Hé, kom aan 2000”. Edith en Daan van der Ent hadden de eer hem te mogen ontvangen in hun huiskamer.

MdN

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant