Afbeelding

Kerstuitvoering De Tiende Penning

Actueel 92 keer gelezen

Dit jaar is alweer voor het 3e jaar een kerstuitvoering gegeven door een gezamenlijke inspanning van de toneelgroep van juf Evelien en de muziekgroep van juf Angelique.

Ondanks dat de basisschool sinds dit jaar in een super mooi nieuw gebouw is gesitueerd, is gekozen voor de lokatie van het pittoreske witte kerkje in Vierpolders. Traditie getrouw opent juf Angelique met haar dwarsfluit de avond met het nummer Stille Nacht. Daarna waren dit keer de eerste en tweedejaars blokfluiters aan de beurt. Anouk een vlotte leerling, en Roeland die al helemaal de Rigaudon van H. Purcell durft te spelen. Na een intermezzo van luisteren en samenzang was het de beurt aan de toneelgroep. Dat ook zij een ontwikkeling doormaken was te merken: het stuk werd aan gevuld met 2 liedjes, waarbij het bijna al een echte musical werd.

Het ingestudeerde toneelstuk had een duidelijke kerstgedachte. Het ging over tweedehands, of beter 2e kans speelgoed dat zich eenzaam voelde in de speelgoed winkel, en later bleek dat het goed was zoals het is. Dat de naschoolse activiteiten ook leuk zijn voor kinderen die wel in het dorp wonen, maar in Brielle naar school gaan, bleek dit jaar: Kyra zong de sterren van de hemel.

Na het toneelstuk was het de beurt aan Demi, Marloes en Linette. Nu zij regelmatig oefenen op hun blokfluit, is duidelijk te merken dat ze muzikaal zijn. Vorig jaar was Stille Nacht nog een moeilijk project, maar dit jaar toonden zij lef, door het stuk 2-stemmig te spelen. De enige hulp van juf Angelique die nodig was, was doordat de nieuwe aanwinst Mariska helaas geveld was door de griep. Dat heet dus improviseren, leerden wij. De avond werd afgesloten met het liedje We wish you a merry christmas. Al met al een heerlijke avond, waar het dorp Vierpolders trots op kan zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant