Afbeelding

De jeugd van tegenwoordig

Actueel 92 keer gelezen

Brielle - Op Bahûrim is vanaf de herfstvakantie hard gewerkt aan het instuderen van de kerstmusical ‘De jeugd van tegenwoordig’. Ruim 20 leerlingen waren intensief betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van deze productie. Naast toneelspelers namen er ook decorbouwers, mensen achter de schermen, musici en zangers deel aan de musical. De begeleiding was in handen van mw. Aantjes, mw. Lindenbergh en mw. Boer Nagtzaam.

'De jeugd van tegenwoordig' is geïnspireerd op het verhaal van Mauro, de jonge en zeer vernederlandste asielzoeker die uitgezet dreigde te worden naar zijn geboorteland. De musical draait om een middelbare schoolklas die te horen krijgt dat hun klasgenootje Khadiza terug moet naar Irak. Ze zijn met stomheid geslagen. Een wel heel bizarre les van hun docent geschiedenis, de heer Versnel, over het jaar 1969 zet de groep aan het denken. Hij laat een filmpje zien uit 1969. Wat volgt is een confrontatie tussen de jeugd van toen (de hippies en provo’s) uit de jaren ’60 met de jeugd van tegenwoordig. De laatstgenoemden gaan tot actie over, want ze willen dat Khadiza blijft, Nederland is nu haar thuisland. Op zijn allerlaatste dag op school brengt meneer Versnel, de oude rebel, meer teweeg dan iedereen ooit voor mogelijk kon houden. Wie zegt dat één iemand niet iets kan veranderen?

Van asyl naar Asylplein
De musical is mede tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting VluchtelingenWerk Nederland. Enkele leerlingen van Bahûrim hebben in de afgelopen maanden, onder begeleiding van mevrouw Clement, contact gezocht met de vluchtelingen in Brielle. In samenwerking met de gemeente Brielle heeft dit contact geleid tot een tentoonstelling die momenteel te bekijken is in Het Arsenaal. Het thema van de kerstmusical sloot goed aan bij deze tentoonstelling.

Afscheid van de heer Versnel
De heer Versnel nam enkele weken geleden afscheid van Bahûrim. Vijftien jaar lang, vanaf de eerste kerstmusical op Bahûrim, was hij de regisseur. Dit keer dus een kerstmusical zonder Versnel als regisseur. Toen de inhoud van de musical ‘De jeugd van tegenwoordig’ echter bekend werd gemaakt konden de begeleiders het niet laten om hem te benaderen om zelf een rol te spelen in de musical. Een afscheid nemende leraar geschiedenis vertolkt de hoofdrol en die rol is Versnel op het lijf geschreven. Zo werd Versnel van regisseur omgeturnd tot hoofdrolspeler. We danken de sponsors hartelijk voor hun bijdrage waardoor het mogelijk was om de kerstmusical op de planken te brengen. De musical ‘De jeugd van tegenwoordig’ was een lust voor het oog.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant