Afbeelding

Brielle in het teken van Nostalgie!

Actueel 92 keer gelezen

BRIELLE - Zaterdagmiddag 21 december rijdt de arrenslee met daarin de altijd onvermijdelijke Kerstman lustig door de straten, onderweg mandarijntjes uitdelend aan jong en oud. ’s Avonds beleven we een X-Mas editie van Brielle Beatz starring Nick en Simon op het evenemententerrein bij de Jumbo. Brielle is die dag van s' morgens tot in de late uurtjes extra vol en gezellig!

Zondag 22 december geeft de 1 Aprilvereniging rond de Catharijnekerk een levendige impressie weg van de dagen van weleer toen Brielle nog helemaal onder druk stond van de Spaanse bezetters. We spreken van december 1571. Een aantal tenten, vuurkorven, de bottelierskar met glühwein en chocomel en het koor van de Geuzenkinderen maken het plaatje compleet. 

In de binnenstad gaat het er op deze dag wat frivoler aan toe. Een prachtige arrenslee met mooie bellentuigen en getrokken door één of twee Friese paarden rijdt langs straten en dreven en het leuke is dat er af en toe mensen mogen instappen om een stukje mee te rijden met de Kerstman. Helemaal voor niets. 

Op de Markt staat een grote iglo van waaruit een hulpkerstman warme erwtensoep uitdeelt aan het winkelende publiek, ook al helemaal gratis!   

En vergeet niet het inmiddels befaamde Kerstmanhuis te bezoeken! Ook zij zijn open. Een werkelijk fantastische ervaring voor kinderen!

Tot a.s. zaterdag en/of zondag in Brielle! Op www.brielle.nl of FB Beleef Brielle vindt u alle informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant