Afbeelding

‘visual Solo concert’ van Chris Hinze in BREStheater

Actueel 3 keer gelezen

BRIELLE - Al ruim 40 jaar maakt Chris Hinze wereldmuziek en communiceert hij muzikaal met vreemde culturen en gaat hij gewapend met professionele audio en video opname apparatuur op pad. In dit geval is het mystieke en uiterst swingende Afrika het land van inspiratie.

De combinatie van adembenemende reisimpressies (op een gigantisch scherm) en live muziek zorgen voor een optimaal effect bij het grote publiek, getuige de volle tot uitverkochte zalen van vorige multimediaconcerten in binnen- en buitenland. 

Uiteraard zal het accent op de muziek liggen, die geïnspireerd is op de adembenemende documentaire achtige VIDEO’S die hij gedurende zijn reizen aldaar heeft gemaakt. Dit in combinatie met zijn fluitspel waarbij hij improviseert op de orkestbanden van zijn diverse Cd’s en nieuw materiaal. Visuele collages en verhalen doorspekt met anekdotes worden samengesmeed tot een boeiend schouwspel.

„Saliah/under African Skies” neemt u mee naar de fascinerende wereld van de Afrikanen, hun gemeenschappen, religies en de muziek te midden van de alles overweldigende natuur. Deze indrukwekkende combinatie van VIDEO & FOTO, LICHT en GELUID, wordt door VJ en video editor Hans Meijer op een groot scherm aan elkaar gesmeed. Uniek in zijn soort, zal ook deze voorstelling een gevarieerd publiek trekken: Afrikaliefhebbers, reisfanaten, muziekliefhebbers en natuurlijk fans van Chris Hinze. Aanvang 20.30 uur.

Meer informatie over de voorstellingen kunt u zien en lezen op de website www.brestheater.nl. Volg hen ook op Twitter en like hen op Facebook

Openingstijden theaterkassa: (telefonisch reserveren en kopen kaarten):
T. (0181-) 413 308 Wo/do/ vrij 14 - 17 uur en een uur voor aanvang. Of 24 uur online E-tickets kopen op www.brestheater.nl.

Uit de krant