Afbeelding

Bijzonder sfeervolle lichtjesavond in Brielle

Actueel 133 keer gelezen

BRIELLE - Vorige week vrijdag was weer de traditionele samenzang rondom de grote kerstboom op de Markt in Brielle. De storm van overdag was gelukkig verdwenen en zo kon de avond rustig beginnen rond kwart voor zeven met sfeervolle kerstmuziek.

Iedereen ontving bij aankomst op de Markt een mooie kerstmuts en een tekstboekje om mee te kunnen zingen. De Hoofdwacht stond weer buiten met een stand en schonk glühwein en warme chocomelk. Onze tweelingstad Havlickuv Brod uit Tsjechië heeft dit jaar al weer voor de zevende keer een prachtige boom geschonken als blijk van vriendschap met de Brielse bevolking. Alphatrans International, het Brielse transportbedrijf van Martin Bos, heeft ook dit jaar weer het vervoer van de boom naar Nederland gesponsord en uitgevoerd.

Om zeven uur werden naast de lichtjes van de grote kerstboom, ook honderden twinkelende lichtjes achter de ramen van het stadhuis en de Hoofdwacht ontstoken. Burgemeester Gregor Rensen hield voor het traditionele aftellen en de klap op de rode knop nog een mooie toespraak. Daarna startte het muziekprogramma met een prachtige kerstsong door Frans Groen waarna het programma werd voortgezet door twintig blazers en twee zangeressen van Libertatis Primitiæ. Ook de elfjes van het Kerstmanhuis kwamen nog even langs en tot slot zong Frans Groen nog een keer. De organisatie van deze avond was in handen van leden van het Havlickuv Brod Brielle comité. Zij zorgen ook altijd voor het aanbrengen van de versiering van de grote boom op de Markt. De boom blijft dit jaar staan tot maandag 30 december en ook dit jaar staat in het Historisch Museum Den Briel weer een door het HBBC versierde kerstboom met traditionele Tsjechische kerstversiering.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant