Afbeelding

Laatste kerstmarkt in het Witte Kerkje

Actueel 189 keer gelezen

VIERPOLDERS - De Kerstmarkt in het Witte Kerkje van Vierpolders was zoals gewoonlijk weer een gezellige, goed bezochte dag waar onder het genot van koffie met appeltaart of erwtensoep lekker bijgepraat kon worden. Of eerst op je gemak een keus maken uit allerhande artikelen die aangeboden werden en daarna de inwendige mens versterken.

Er was dan ook heel veel op deze kerstmarkt; het koor stond er met allerhande kerstartikelen, er kon een lootje gekocht worden voor een enorme boodschappenmand, Kerststerren, Amaryllissen, mooie kerststukjes, sieraden, kunstig gemaakte schilderijen, eigengemaakte honing en de imker gaf een demonstratie van kaarsen maken. Hoofdstuk I was met een boekenkraam vertegenwoordigd en natuurlijk waren de lekkernijen van het Wellant College ook verkrijgbaar.

Terwijl vader, moeder, opa en oma koffie dronken of een warm glas glühwein, ging de jeugd sjoelen of kocht een lootje voor de kinderloterij waarbij je veel leuke prijzen kon winnen. Naast de Kerstmarkt had het koor een Kerstloterij georganiseerd waarvoor door de leden de afgelopen weken loten zijn verkocht. De opbrengst was bestemd voor het piano en muziekfonds van het koor, maar ook voor een goed doel. Zij kozen voor de Voedselbank in Brielle. Burgemeester Gregor Rensen overhandigde met heel veel plezier aan de heer Doorduin (van de Voedselbank) een symbolische cheque van 1.000 euro. De hoofdprijs van de Kerstloterij, beschikbaar gesteld door de Travel Club uit Zwartewaal, een overnachting voor 2 personen inclusief ontbijt in Hotel Oranje in Noordwijk, werd gewonnen door de heer L den Hond uit Vierpolders.

Heel veel dank aan allen, zowel de plaatselijke middenstand als uit de regio en daarbuiten, heel veel dank voor alle prijzen die heel gul werden gegeven. Een volledige lijst vindt u op de website: www.nieuwlandkoor.com. Het Nieuwlandkoor en het vocaal ensemble ZESSEN KLAAR, o.l.v. José van Putten met aan de piano Ynke van der Wagt, lieten nog enkele kerstliederen horen waarmee deze kerstmarkt werd afgesloten.

Het was ook een kerstmarkt met een weemoedig tintje want dit was echt de laatste maal dat het Witte Kerkje voor dit doel gebruikt mocht worden. Heel veel jaren was het koor hier thuis, fijn gezongen, concerten gegeven waarbij kwaliteit en gezelligheid hand in hand gingen en dan ineens is het over. Per 1 februari is het kerkje definitief dicht. Gelukkig heeft het koor een nieuw onderkomen gevonden in de Sjoel van Brielle. 8 januari 2015 starten zij weer met de repetities, elke donderdagavond van 20.00 – 22.00 uur. Het koor kan nog steeds nieuwe leden gebruiken. Kom gewoon vrijblijvend eens luisteren en meedoen. Zingen is zo leuk en ontspannend!

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant