De opening van de expositie werd opgeluisterd door Robert Jansen en Paul Deur va de 1 aprilvereniging
De opening van de expositie werd opgeluisterd door Robert Jansen en Paul Deur va de 1 aprilvereniging

Foto expositie 'Retrospectief' van Jos Uijtdehaage geopend

di 14 apr 2015, 14:05 Actueel

Brielle - Afgelopen zaterdag is een foto expositie van fotograaf Jos Uijtdehaage geopend in Boerderij Op Aarde aan de Sleepseweg.

De opening werd verricht door wethouder Wilbert Borgonjen die daarbij op bijzondere wijze werd ondersteund door Robert Jansen en Paul Deur van de 1 aprilvereniging, speciaal voor deze gelegenheid ook gekleed in 1 april kleding. De expositie is een retrospectief met de diversiteit van 25 jaar fotografie en bestaat uit theaterfoto's, examenwerk van zijn docentschap, opdrachten voor diverse (lokale) kranten en eigen werk.

Jos is begonnen met fotograferen in Theater de Goote in 1989. In de gang was een doorlopende, steeds wisselende foto-expositie van de voorstellingen. Hij volgde fotocursussen bij Albert Veentjer (Stichting Uit de Kunst te Rozenburg) en een docentenopleiding bij Theo Coolsma in de Foto-en Videoschool te Rotterdam. Ook is hij docent geweest bij Stichting uit de Kunst te Rozenburg. Na sluiting van Studio uit de Kunst zijn er nog jaren achter elkaar exposities gemaakt. Een hoogtepunt was de expositie in Galerie G te Geervliet met twee oud-docenten van Stichting uit de kunst; Inge van Rhijn en Peter Britsia. Sinds 2002 bestaat zijn werk uit persfotografie voor verschillende regionale krantjes, waaronder Briels Nieuwsland en Weekblad Westvoorne en uit individuele opdrachten.

?

Uit de krant