Afbeelding

Bahûrim speelt op wervelende wijze 'Alleen op de Wereld'

Actueel 402 keer gelezen

Brielle - Een uitvoering van Alleen op de Wereld zonder decor, kan dat wel een succes worden? Het was een vraag die de medewerkers op Bahûrim de laatste weken bezig hield.

De dames Clement, Lindenbergh, Plooster en La Vos twijfelden geen seconde dat het een probleem zou zijn. Integendeel, het zou de voorstelling meer vaart geven en de eenheid van het verhaal ten goed komen en daar hebben ze volledig gelijk in gekregen! De toeschouwers kwamen ogen te kort bij de wervelende show die ze voorgeschoteld kregen.

Bij de openingsscène staan, na een korte intro, alle spelers op het podium voor een groot deel als toeschouwers van het optreden van meester Vitalis, zijn honden Capi, Dolce en Zerbino en de gedresseerde aap Joli-Coeur. Alle spelers blijven op het toneel aan de zijkant zitten, het zorgt voor een geweldig groepsgevoel en het enthousiasme straalt van de bühne. Remi wordt door zijn gemene vader verkocht aan Vitalis en krijgt een spoedcursus voor het bespelen van het publiek. Bij een optreden in Toulouse gaat het echter mis. Na een handgemeen met een agent wordt Vitalis veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf. Remi moet alleen verder met de dieren. Hij zingt op aangrijpende wijze het lied 'Dag Vitalis'. Bij toeval komt hij in aanraking met mw. Milligan en haar zieke zoon Arthur, zij neemt Remi en de dieren mee op haar boot De Zwaan. Na zijn gevangenisstraf moet Remi weer mee met Vitalis. In een koude en stormachtige nacht worden Dolce en Zerbino door de wolven gedood en uiteindelijk bezwijkt de aap Joli-Coeur ook. Gedurende de wintermaanden wil Vitalis Remi in Parijs onderbrengen bij zijn vriend Garofoli. Maar via de uitvoering van het ondeugende lied 'Bedelwonder' komen we er achter dat Garofoli niet zo lief is voor zijn leerlingen. Vitalis besluit Remi mee te nemen. De winter is streng en door de kou sterft Vitalis, Remi en Capi moeten alleen verder. Gelukkig leren ze Mattia kennen, een handige straatjongen. Via optredens slagen ze er in genoeg geld te verdienen voor het kopen van een koe op de veemarkt van Chavarnon. Het lied wordt op schitterende wijze vertolkt door de spelers, met name de koeien maken indruk.

Remi en Mattia besluiten naar Engeland te gaan. Daar komen ze achter de gemene rol die James Milligan speelt. Ze vertrekken weer naar Frankrijk. Ze besluiten mw. Milligan en Arthur te waarschuwen voor James. In de slotscène blijkt Remi de vermiste zoon van mw. Milligan te zijn.

Een geweldige voorstelling hebben we mogen aanschouwen van een zeer enthousiaste en gemotiveerde groep leerlingen. Er is veel werk gemaakt van de organisatie, de kleding en het bewerken van het script. Geluid en belichting werden uitgevoerd door Torsten Pheifer en dhr. Goedemans. Het resultaat overtrof ruim de verwachtingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant