Afbeelding

Concerten in BREStheater!

Actueel 119 keer gelezen

Brielle - In het nieuwe seizoen, dat al in september begint, vinden een aantal fantastische concerten plaats in BREStheater.

Oktober start met een muzikale tribute aan het leven en de muziek van Louis Armstrong. In 'Louis – What a wonderful world' wordt de bezoeker meegenomen op een reis door het leven van Armstrong van straatjochie tot schrijver van muziekgeschiedenis. Op Youtube vindt u een fragment uit deze muziekvoorstelling (De Wereld Draait Door) als u zoekt op 'Muziekminuut Louis DWDD'.

In november komt 'Latin Diva' Izaline Calister optreden en vertolken Jop Wijlacker en Dennis Kolen de mooiste nummers van Simon & Garfunkel in 'Sounds of Silence'. Nummer als Mrs Robinson, Scarborough Fair en Cecilia komen voorbij in een intieme, akoestische setting. Dit houdt in: momenten van bezinning maar ook vrolijk meezingen!

Sjors van der Panne, finalist van The Voice of Holland 2014, treedt in december in BREStheater op. Liesbeth List zag Sjors optreden in een uitverkocht Concertgebouw: 'Behalve eigen liedjes, zong deze energieke jongeman liederen van Boeijen, Shaffy en Brel. En hoe! Als Sjors een lied zingt, dan ís hij dat lied. En dat is heel knap. Ga hem zien, mensen!".

Dezelfde maand komen Kim Hoorweg (die al als 14-jarig meisje tekende bij het Amerikaans platenlabel Verve en optrad op het North Sea Jazz Festival en inmiddels samenwerkt met grootheden als Candy Dulfer) en gipsy-gitarist Robin Nolan (UK) (een van 's werelds meest gerespecteerde gipsy jazzgitaristen sinds Django Reinhardt) naar BREStheater. Ze nemen u mee naar het Parijs van de jaren '20 in 'Midnight in Paris'.

In januari volgt 'Bloomfield Plays OK Computer', met de nummers van dit legendarische album van Radiohead. En nemen de De Deeldeliers (Jules Deelder en "dominee" Bas van Lier) u mee op reis door de tijd van heerlijke (soul) jazz muziek van de afgelopen 100 jaar. Theaterband Fabelhaft zal op 20 januari de bezoeker verrassen met een heuse 'Homerische Rockopera'.

Februari start met 'Electric Lady, een ode aan Jimi Hendrix'. Zangeres Beatrix van der Poel kreeg voor deze prachtige muziekvoorstelling met vertalingen en bewerking van zijn beste hits 4 sterren van Volkskrant en Parool. Een must-see voor de Jimi Hendrix fan. Daarna volgt halverwege de maand het concert 'Brel & Brass', waarin de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem de samenwerking aan gaat met Concordia-Ouddorp. De maand sluit af met sfeervolle akoestische 'luisterfolk' van de Zeeuwse folkband Windbroke.

In maart volgen Karsu, de jonge Nederlandse zangeres en songwriter met Turkse roots, en Pater Moeskroen.

En als klap op de vuurpijl brengen de dames van The Bluebettes een sprankelende ode aan helden als The Supremes, Dionne Warwick, Etta James, The Beatles en The Monkees. Met een flinke dosis energie, muzikaliteit en humor voeren de vijf topmuzikanten u terug naar de sixties, met een feest der herkenning vol swingende dansnummers, zoete koortjes en scheurende strotten.

U kunt de details van deze concerten én de rest van het programma bekijken op www.brestheater.nl. De kaartverkoop van sommige concerten en voorstellingen loopt al hard, dus het is raadzaam om tijdig te reserveren voor een mooi plekje in de bekende zaal aan het Gooteplein.

Kaarten kunnen ook gereserveerd worden via kaartverkoop@brestheater.nl . De kassa is gesloten tot 4 september en in de mail binnengekomen reserveringen worden deze zomer wekelijks behandeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant