Afbeelding

Judo katadag in 't Dijckhuis

Actueel 201 keer gelezen

Vierpolders - Op zaterdag 25 juni werden er in 't Dijckhuis te Vierpolders judolessen gegeven door 2 Nederlands kampioenen judo in het onderdeel kata. Er waren trainingen voor jeugd en senioren.

Met Erik Faes en Niels Neumann heb je 2 toppers in huis om katame-no-kata en nage-no-kata te perfectioneren. Met vele demonstraties werd perfect weergegeven hoe de uitvoering moet gaan worden. De jeugd en senioren hebben genoten van hun enthousiasme voor het overbrengen van deze judovorm. Met open mond hebben ze zitten kijken naar de diverse uitvoeringen.

Bij de jeugd ging het nog veel in spelvormen en het werken aan de basis (het rollen), bij de senioren werd er direct diep op de stof ingegaan. Bij de jeugd was er ruim de tijd voor een handtekening en een fotomoment.

Met de uitvoering van deze mannen nog op het netvlies gaan ze op de lessen hiermee aan de slag en hopen ze, als ze nog eens komen, hun vooruitgang te kunnen laten zien.

Het deed Astrid en Pia goed om deze oud-leerlingen weer te zien en ze nu te mogen meemaken in de leraren-rol. Zo zijn de rollen omgedraaid en hebben zij weer veel geleerd van Niels en Erik. Op 1 en 2 oktober 2016 mogen Erik en Niels naar het W.K. kata op Malta en zij wensen ze bij deze alvast heel veel succes toe.

Het was een gezellig en leerzaam evenement dat zeker een herhaling verdiend!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant