Het Ravelijn tijdens open monumentendag september 2016. Bezoekers konden al genieten van het eiland
Het Ravelijn tijdens open monumentendag september 2016. Bezoekers konden al genieten van het eiland

'Brielsche Aap' stapje dichterbij gekomen

Actueel 1.877 keer gelezen

Brielle –De realisatie van restaurant, natuurspeeltuin en wellnesscentrum 'De Brielsche Aap' op het Ravelijn is een stapje verder gekomen nu de Brielse Raad de aanleg van een nieuwe brug heeft goedgekeurd.

De brug zal worden gebouwd op dezelfde plek als de huidige. Op termijn zal er ook nog een tweede brug worden aangelegd die alleen bestemd is voor voetgangers en die als vluchtroute kan dienen bij de organisatie van wat grootschaliger evenementen op het eilandje. Het Brielse college wil graag dat deze tweede brug een bijzonder en aansprekend ontwerp krijgt. Daarvoor is een subsidieaanvraag ingediend bij de Landschapstafel Haringvliet. Wat betreft PvdA raadslid Yvonne de Groot is een tweede brug echter helemaal niet nodig. Er zijn genoeg alternatieven in Brielle voorhanden voor het houden van grootschalige evenementen en deze horen wat haar betreft niet thuis op het kleine natuureilandje in de Kaaivest. Het amendement van de PvdA om daarom geen krediet beschikbaar te stellen voor de tweede brug, werd echter verworpen.

Opening zomer 2017?
Initiatiefneemster Edith Schoo hoopt na een jarenlange periode van complexe vergunningprocedures in de zomer van 2017 haar deuren te kunnen openen Dat er dan ergens misschien nog een muurtje ontbreekt, of dat de natuurtuin misschien nog niet helemaal op orde is, hoopt ze dat de bezoekers haar zullen vergeven: het eiland is zo overweldigend mooi dat er straks zeker genoeg te genieten zal zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant