Afbeelding

Automobilisten negeren rode kruizen

Actueel 91 keer gelezen

Brielle - Agenten hebben zondagmiddag op de A15 bij Brielle binnen een half uur ruim veertig automobilisten bekeurd. De bestuurders negeerden massaal een met rode kruizen afgesloten rijbaan.

Rijkswatersstaat had de rijbaan afgesloten om een veilige ruimte te creëren voor hulpverleners in verband met een aanrijding tussen twee personenauto's en een pechgeval in de Thomassentunnel. Automobilisten negeerden de rode kruizen boven het wegdek echter massaal, waarna de politie besloot om nummerborden van de passerende auto's te noteren. Een betrokken agent vertelt vol ongeloof over het incident: "De afsluiting was niet te missen. Er stonden niet alleen rode kruizen boven het wegdek, er stond ook nog een auto van Rijkswaterstaat met een tekstbord op de vluchtstrook.

Levensgevaar
Dat mensen dan toch gewoon doorrijden is dom en levensgevaarlijk. Volg alsjeblieft de aanwijzingen op, die zijn er niet voor niets." In een tijdsbestek van nog geen half uur noteerden agenten maar liefst veertig nummerborden. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd. Het Openbaar Ministerie bepaalt de hoogte van het boetebedrag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant