De basketbalster van BV Voorne onder 16 jaar versloegen Jump '80 uit Hellevoetsluis in een spannende derby.
De basketbalster van BV Voorne onder 16 jaar versloegen Jump '80 uit Hellevoetsluis in een spannende derby. Foto: PR

BV Voorne de sterkste in derby Brielle-Hellevoetsluis

Actueel 582 keer gelezen

Briellle - De basketbalsters van BV Voorne onder 16 jaar uit Brielle wonnen de spannende derby tegen hun leeftijdsgenoten van Jump '80 uit Hellevoetsluis met 43-37.

De meiden van de trotse coaches Brigitte van der Ham en Mirjam Bakkes moesten een 16-21 achterstand bij rust wegpoetsen om tot hun zege te komen.

Zoneverdediging
BV Voorne wist dat het tegen Jump met een zoneverdediging te maken zou krijgen en trainde in aanloop naar de derby hard en specifiek op het zoeken van de gaten om te kunnen scoren.

Werken
Pas tegen het einde van het derde kwart betaalde het harde werken van de Brielse meiden zich uit en werd de score eindelijk rechtgetrokken: 27-27. Met veel inzet trok BV Voorne in het laatste kwart de wedstrijd naar zich toe: 43-37.

Scores
De scores van BV Voorne kwamen op naam van Tess van der Valk 13 pt, Ramona van Dam 8 pt, Lana Vermeulen 6 pt, Cheyenne Engel 4 pt, Kiki Verweel 4 pt, Maudy v/d Draaij 4 pt, Tara de Jong 2 pt en Lotte Croes 2 pt. Verder speelden mee Ruby de Geus, Luna Punt, Joulia van Voorde en Rox Dubbeling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant