Afbeelding

Scouting Bas 't Hart ook klaar voor 1 aprilviering!

Actueel 588 keer gelezen

Brielle - De scoutinggroep Bas 't Hart uit Brielle doet al mee aan het 1 april spel sinds de allereerste vieringen. Zo hebben zij leden die al sinds 1991 meedoen, maar ook komen er elk jaar nieuwe jonge Geuzen bij, beginnend vanaf de leeftijd van 16 jaar. Zo dragen zij het spel over op de volgende generatie.

Hun activiteiten op 1 april bestaan uit het verzamelen bij de Hoofdwacht, een lunch op de kop van het Havenhoofd, het binnen roeien van de Prince Admirael vergezeld door verschillende van de lelievletten en het rammeien van de poort, waarvoor Scoutinggroep Bas 't Hart dan ook al jaren de 6 Hellebaardiers levert, de optocht en uiteraard ook het bezoeken van het Geuzenbal.

Hein Bos is de aanvoerder van de groep van de scouting. Hein doet al vanaf het allereerste moment mee met het 1 april spel en heeft het evenement zien groeien van een klein groepje tot de huidige grote groep die tegenwoordig meedoet aan het 1 april spel. 'Voor iedereen van onze groep is dit altijd een hele leuke dag.', aldus Hein. 'Iedereen kijkt er dan ook steeds weer naar uit. Leuk is bij onze groep ook dat niet alleen de jongens, maar ook de meiden altijd meedoen. De meeste van hen komen hier uit de buurt en zijn er dan ook best bij betrokken. Ze hebben allemaal wel een band met Brielle. En ja, ik zit er al heel lang bij, maar ga er zeker voorlopig nog wel mee door. Dit is gewoon hartstikke leuk om te doen!'

Foto: Irene de Koning

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant