De naam van het nieuwe bier is
De naam van het nieuwe bier is "Angelus", naar Angelus Merula, de in Brielle geboren rebelse predikant

Brielsch Brouwersgilde komt met een tweede bier

Actueel 783 keer gelezen

Brielle - Het eerste jaar van het Brielsch Brouwersgilde was dit dit jaar een feit. In dit eerste jaar is er ongeveer 3500 liter van "Den Thienden Penninck" gebrouwen. "Den Thienden Pennick word op diverse plaatsen aangeboden op Voorne Putten zoals Brielle, Oostvoorne, Rockanje en Zuidland.

Ondertussen heeft het gilde niet stilgezeten en er is een nieuw blond bier ontwikkeld wat heerlijk dorstlessend zal zijn tijdens de komende zomerdagen of bij de bbq. De naam van het bier is "Angelus" naar Angelus Merula de in Brielle geboren rebelse predikant.

Het is een licht hoppig en ongefilterd speciaalbier van hoge gisting. Door gebruik van diverse Amerikaanse hopsoorten heeft het een citrusachtig aroma in combinatie met lichte moutsoorten is het een makkelijk doordrinkbaar blond bier. Het bier zal in de laatste week van juni weer verkrijgbaar zijn bij de bekende verkooppunten zoals JUMBO brielle, Kaashandel 't Voorhuys, Wijnhandel Voorne, 't Wapen van Marion, Aan Zee, De Smaeck van Brielle en 't Kont van het Paard.

Ook is de uitstraling van het etiket compleet vernieuwd. In september kunt u de brouwers vinden tijdens de open monumentendag en op de pompoenfair bij kwekerij Roest. Ook word er druk gewerkt aan een Brielse bok voor in Oktober.

Uit de krant