De tweedeklasleerlingen van het Maerlant fietsen en renden vorige week woensdag op hun sportdag 2900 euro bijeen. * Foto: Wil van Balen.
De tweedeklasleerlingen van het Maerlant fietsen en renden vorige week woensdag op hun sportdag 2900 euro bijeen. * Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Run-Bike-Run Maerlant goed voor 2900 euro

Actueel 158 keer gelezen

Brielle – Vorige week woensdag renden en fietsten de leerlingen van het Maerlant uit Brielle een bedrag van 2900 euro bij elkaar. Dit geld gaat naar het Roparunteam de Estron Runners uit Brielle, dat tijdens de pinksterdagen de Roparun inmiddels al succesvol heeft gelopen.

Via de Estron Runners komt het geld dan weer bij het uiteindelijke doel waarvoor iedereen die verbonden is aan de Roparun zich jaarlijks inzet: de verbetering van de kwaliteit van leven van terminaal zieke kankerpatiënten.

Run-bike-run
Voor zo'n 250 leerlingen van de tweede klassen van het Maerlant stond de jaarlijkse schoolsportdag vorige week in het teken van de run-bike-run: Lopen, fietsen en vooral elkaar steunen in het streven het beste uit zichzelf te halen. Gedurende een uur waren de leerlingen actief in groepjes van drie. Per toerbeurt liep er een hard, terwijl de andere twee meefietsen. Het ging erom zoveel mogelijk rondjes van het parcours af te leggen binnen de beschikbare tijd.

De cijfers
Na afloop logen de cijfers er niet om. De groepjes uit klas 2VG1 legden de meeste rondjes af, bij elkaar een afstand van 110 km met een gemiddelde snelheid van 12,55 kilometer per uur (!). Klas 2KB1 bracht het meeste sponsorgeld binnen: gemiddeld 30 euro per leerling. Romy Boon uit klas 2BB1 bracht het meeste geld binnen: 225 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant