Afbeelding
Foto: PR

Handpoppen in de Wereldwinkel

Actueel 316 keer gelezen

Brielle - Mooie vilten handpoppen en vingerpoppetjes zijn erg populair in Nederland. Ze worden vaak gebruikt bij het voorlezen van een kinderleesboek en dat bevordert de fantasie van een kind!

De kleurrijke poppen worden met de hand gemaakt door vrouwen uit Nepal. De wol die ze gebruiken wordt vervilt door het nat te maken met water en zeep. Wat eerst een lap vilt was, wordt steeds verder gevormd tot een handpop en in de zon gezet om te drogen.

Inge uit Middelburg was in 2013 voor het eerst in Nepal en werd geraakt door de prachtige bevolking en de schoonheid van de natuur. Ze merkte dat het hebben van werk de zelfstandigheid van de mensen vergroot en de kwaliteit van leven verbetert, daarom koopt Inge regelmatig sjaals, sieraden en nu ook handpoppen uit Nepal. Zelf ontwikkelt ze ook producten die daar gemaakt worden, helemaal afgestemd op de nederlandse markt. Naast het scheppen van werkgelegenheid gaat een groot deel van de winst naar diverse projecten, waaronder een kindertehuis en een medische post in Nepal.

Wereldwinkel Brielle heeft nu ook kleurrijke katoenen toiletzakken en tassen, ook door Inge ingekocht, uit Thailand. Misschien iets leuks voor de vakantie! Kom gezellig eens binnenlopen op Voorstraat 73 te Brielle. De openingstijden en verdere informatie vindt u op de website www.wereldwinkelbrielle.wereldwinkels


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant