Bloemen voor de alerte Burgernetter Martin den Outer (Foto: Jos Uijtdehaage)
Bloemen voor de alerte Burgernetter Martin den Outer (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Alerte Burgernetter Martin den Outer in het zonnetje gezet

Actueel 807 keer gelezen

Brielle - Burgemeester Gregor Rensen heeft de alerte 'Burgernetter' Martin den Outer in het zonnetje gezet. Dit gebeurde afgelopen vrijdag in het Stadskantoor. Martin verdient deze huldiging voor het terugbrengen van een vermiste 70 jarige vrouw, nadat Burgernet het bericht van de vermissing had gemeld.

Op dit moment is ruim 9% van de gemeente Brielle actief als Burgernetter. Een mooi aantal dat nog wel omhoog kan. Burgemeester Rensen moedigt daarom inwoners aan om de Burgernet app te installeren op hun telefoon. ,,We scoren in Brielle prima met Burgernet. Ik ben er wel van overtuigd dat we dit percentage in onze gemeente omhoog kunnen halen. Meer Burgernetters in Brielle betekent een veiliger Brielle. Dat willen we tenslotte allemaal'', aldus de burgemeester.

Meer over Burgernet

Met Burgernet kunnen inwoners de politie helpen verschillende zaken op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld bij diefstal, inbraak of vermiste personen. Deelnemende Burgernetters krijgen dan via de telefoon een spraak- of sms-bericht met het verzoek in de buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Burgernet kan ook worden ingezet om inwoners per e-mail te informeren of vragen te stellen.

Bezoek de website van Burgernet voor meer informatie: www.burgernet.nl

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant