De officiële start van de bouw trok veel belangstelling (Foto: Jos Uijtdehaage)
De officiële start van de bouw trok veel belangstelling (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Bouw van Sport- en Cultuurhuis Brielle gestart

Actueel 648 keer gelezen

Brielle - Op 7 juli is de bouw van het sport- en cultuurhuis onder veel belangstelling officieel gestart. Dat gebeurde door de onthulling van het bouwbord door wethouder Borgonjen, samen met directeur Victor Thissen van de Openbare Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en René de Bot van de stichting Kunst en Cultuur Brielle. De verbouwingswerkzaamheden zijn 10 juli 2017 van start gegaan.

In de komende maanden zal worden gewerkt aan de verbouwing van Dukdalf/BRES. Het gebouw wordt naar verwachting eind 2017 in gebruik genomen als Sport- en Cultuurhuis. Het aanbod omvat dan; sport, cultuur, podiumkunst, bibliotheek, speel-o-theek, steunpunt vrijwilligerswerk en horeca. Allemaal onder één dak, bereikbaar via één ingang en voorzien van één balie.

Stemmen voor een nieuwe naam

In september 2017 krijgt het Sport- en Cultuurhuis een officiële naam. De gemeente Brielle heeft inwoners gevraagd hier suggesties voor te doen. Ondertussen zijn uit de tientallen binnengekomen suggesties drie namen gekozen. Deze worden eind augustus bekendgemaakt. Inwoners mogen dan via een online poll stemmen op de definitieve naam.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant