Afbeelding
Foto: PR

Allard Moene verpulvert clubrecord discuswerpen

Actueel 339 keer gelezen

Brielle/Zierikzee - Tijdens de Open Zeeuwse Kampioenschappen atletiek in Zierikzee op 8 juli '17 zette Allard Moene van Voorne Atletiek tijdens zijn eerste discuswedstrijd direct een topprestatie neer.

Na een paar trainingen bij trainer Hans de Wit van de baanatletiekgroep senioren en masters bleek dat er iets moois aan zat te komen. Vanaf de eerste trainingsworp werd direct duidelijk dat tijdens een wedstrijd bekeken moest worden of er een werper in hem zit. Na 2 ongeldige worpen werd het clubrecord van 13 meter al fors verbroken met 18,62 meter. Bij de laatste alles of niets poging vloog de schijf zelfs naar 23,48 meter. Hier zit dus nog veel meer in!! Het blijkt maar weer dat na jaren van hard lopen een snuffelstage bij technische onderdelen ongekende talenten oplevert.

Ook door de familie Bareman werden mooie resultaten behaald. Felicity liep 9.23 sec op de 60 mtr, wierp 24,16 mtr discus en stootte een goede 9,80 mtr kogel.
Haar broertje Aiden behaalde de finale bij de 80 mtr sprint en won de bronzen medaille met 11,37 sec. Discuswerpen begon met een paar ongeldige pogingen, maar als klap op de vuurpijl wierp hij een perfecte 21,59 mtr. Goed voor zilver!! Kogelstoten werd ook al een succes. Weer zilver met een stoot van 8,60 mtr. Moeder Maria mag zich gelukkig prijzen met 2 mega sportieve kinderen. Dan kan ze namelijk zelf ook lekker mee doen. Haar 100 mtr sprint werd een evenaring van haar beste tijd, 15.12 sec. De 800 meter liep ze in een keurige 3.06,81. Prestaties van allen dus om thuis mee te komen.

Van de sprintploeg Voorne deden Dennis Molenkamp, Elsa Moene en Nadine Doorduin de 100 meter. Dennis werd net 2e in een goede 12.43 sec en Nadine won haar race in een nieuw persoonlijk record van 13.48 sec. Elsa kwam in 14.85 over de eindstreep en wierp met de discus nog een mooie 17.78 meter.

Een heerlijke sportdag in de zon voordat iedereen op vakantie gaat!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant