Afbeelding
Foto: PR

Buitenkansjes tijdens Open Monumentendag in Brielle!

Actueel 292 keer gelezen

Brielle - Op zaterdag 9 september is het weer Open Monumentendag. Op deze dag zijn tal van prachtige monumenten in Brielle gratis toegankelijk. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een leuke activiteit.

Het thema van Open Monumentendag 2017, Boeren, burgers en buitenlui, loopt als een rode draad door de activiteiten heen. Zo komt u in het Historisch Museum oog in oog te staan met onder andere Geuzen, 'andersgelovigen' en de Martelaren van Gorkum, is er een boerenmarkt bij Molen 't Vliegend Hert, een kampement van armoedzaaiers bij de Catharijnekerk en ziet u op het Asylplein hoe oude en gebrekkige zeelieden daar vroeger hun dagen sleten.

Maak kennis met het Ravelijn

De grote publiekstrekkers van vorig jaar, het eiland aan de Kaaisingel en de vrijmetselaarsloge, zullen ook dit jaar weer te bezoeken zijn. Binnenkort zal worden begonnen met het realiseren van de plannen voor het Ravelijn. Voor die tijd gaat het hek nog eenmaal open. Grijp deze kans en bezoek het mooie eiland op Open Monumentendag, net voor de ingang van het historische centrum van Brielle! Speciaal voor deze dag heeft de Brielsche aap iets leuks voor iedereen. Zo is er o.a. voor de kleintjes een workshop 'maak je eigen narrenstok' door Atelier Blije Gezichten, worden er plaatjes gedraaid door de mannen van Cirque Du Vinyl en is er soulfood van de eigen chefs.

Vrijmetselaarsloge geopend

Altijd al eens willen weten hoe een vrijmetselaarsloge er vanbinnen uitziet? Loop dan even binnen bij de vrijmetselaarsloge in de Nieuwstraat, Loge l'Aurore. Of de vrijmetselaars hun geheimen prijs zullen geven is de vraag, maar u kunt in ieder geval een kijkje in de tempel nemen…

De monumenten zijn geopend van 12.00 tot 16.30 uur. Vanaf 13.00 uur starten de activiteiten en kunt u zich laten vervoeren door de paardentram. Meer informatie vindt u in het programmaboekje dat af te halen is bij Historisch Museum Den Briel, het stadskantoor en diverse winkels en restaurants in de binnenstad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant