Aanwinst Gino Stolk scoorde voor rust voor Brielle. * Foto: Wil v Balen.
Aanwinst Gino Stolk scoorde voor rust voor Brielle. * Foto: Wil v Balen. Foto: Wil van Balen

Bekervoetbal: zeges voor OVV en Zwartewaal

Actueel 223 keer gelezen

Brielle/Westvoorne - De vijf amateurvoetbalclubs van Brielle en Westvoorne speelden afgelopen zaterdag met wisselend succes de eerste wedstrijden in het bekertoernooi.

Brielle speelde teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Serooskerke. Ook Rockanje speelde gelijk (0-0). OVV won met 3-0 van Herkingen '55. Zwartewaal haalde uit bij GLZDelfshaven: 0-7. Vierpolders verloor met 2-1 bij WFB.

Terugval
Brielle begon in het bekerduel op het eigen Geuzenpark uitstekend. Serooskerke werd in een hoog tempo van het kastje naar de muur gestuurd. De 1-0 van Gino Stolk was een houdbaar schot, dat de Zeeuwse doelman Jordi Suurmond onder zijn handen door liet glippen. Een steenhard schot van Nuno Andrade Varela op de binnenkant van de paal en een kogel van Alex van Dommelen op de lat volgden. Het publiek maakte zich op voor een sprankelende zege van het in vergelijking met vorig seizoen op maar liefst zes plaatsen gewijzigde elftal van trainer Ben Spork, maar de terugval na rust was ongekend. Weg waren de vlotte combinaties en de hoge handelingssnelheid. Serooskerke kwam terug in de wedstrijd met de gelijkmaker van Aron Wattel als gevolg: 1-1. Komende zaterdag moet Brielle proberen om bij Zuidland, dat het toernooi met een 1-2 zege bij Excelsior '20 begon, de eerste bekerzege binnen te halen.
Zevenklapper
Zwartewaal begon het bekertoernooi met een zevenklapper bij GLZDelfshaven. Bij rust leek het er nog niet op dat de vernieuwde selectie van de eveneens nieuw in Zwartewaal gekomen trainer Ron Klein zo'n grote zege zou boeken. Zwartewaal begon met een 0-1 voorsprong (goal van Ramon de la Hey) aan de tweede helft. Daarin scoorde een ontketende Rick Abrahamsz echter vier keer. Danny van der Spuij en Michael van Maurik completeerden de score.

Eerste
OVV nam in de eerste ronde van de bekerpoule direct bezit van de eerste plaats. De Oostvoornaars versloegen Herkingen '55 aan de eigen Zwartelaan met 3-0 en zagen hoe de twee andere concurrenten in de poule, Rockanje en Egelantier Boys in Rotterdam met 0-0 tegen elkaar gelijk speelden. Volgende week dinsdag ontvangt Rockanje op sportpark Drenkeling de buren uit Oostvoorne voor de tweede ronde in de bekerpoule. De weer bij OVV terug gekeerde Yoeri Bak opende in de wedstrijd tegen Herkingen de score. Alexander Baartmans en Pascal van Hulst tekenden voor de 2-0 en de 3-0. Keeper Daniël van de Beek stopte nog een Herkingse strafschop.

Onderuit
Vierpolders slaagde er niet in om te winnen. In Ouddorp ging het team van de nieuw gekomen trainer Paul Bestebreur tegen degradant uit de derde klasse WFB met 2-1 onderuit. Glenn Stoffers scoorde de 2-1 voor de bezoekers die het bekertoernooi komende zaterdag vervolgen met een thuiswedstrijd tegen RHS.