Afbeelding
Foto: Filmplatform De Eenhoorn
video

De getijden bedwongen

Actueel 205 keer gelezen

Het Regionaal filmplatform De Eenhoorn is samen met het Streekarchief Voorne-Putten een project gestart waarbij oud filmmateriaal uit het streekarchief wordt bewerkt tot eigentijdse videopresentaties. Twee delen zijn inmiddels klaar voor vertoning. De eerste aflevering gaat over de Watersnoodramp van 1953, nu zo'n 64 jaar geleden.

Deze aflevering is de aflevering "De getijden bedwongen". Een enerverend verhaal over de geschiedenis van het uitwerken van het Deltaplan. Wat tot op heden nog steeds actueel is.

Dit was een Engelstalige uitgave en is door het platform vertaald en van nieuwe geluiden en achtergrond muziek voorzien. Tevens hebben zij de voice over opnieuw ingesproken.

Producer Hans Leupe van De Eenhoorn vertelt: "De films, oude opnames op 8 en 16 mm celluloid materiaal, worden naar huidige digitale formaten omgezet en, daar waar nodig, voorzien van geluidfragmenten, achtergrondmuziek en voice-over. De hinderlijke, geplakte lassen worden verwijderd en opnieuw in elkaar gezet. De planning is dat om de twee of drie weken een aflevering wordt geproduceerd. Dit is uiteraard afhankelijk van de staat waarin de film zich bevindt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant