Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Burgemeester Rensen begroet 17.000ste inwoner Brielle

Actueel 324 keer gelezen

Brielle - De gemeente Brielle heeft onlangs de 17.000ste inwoner begroet. De op 30 augustus geboren Julia Pothof komt die eer toe. Vorige week deed vader Marco Pothof op het stadskantoor aangifte van de geboorte van Brielle's nieuwste inwoner.

Burgemeester Gregor Rensen bracht vrijdag 8 september een kraambezoek aan de jonge gelukkige ouders en haar zusje Emma. Naast een grote mand met baby-artikelen bracht hij ook een groot boeket bloemen voor moeder mee.

De geboorte van de 17.000ste inwoner staat symbool voor de steeds snellere groei van de gemeente Brielle. In november 2011 had Brielle nog 16.000 inwoners. Nu dus 17.000, de komende jaren zal dit groeien tot 18.000 inwoners. Ooit werd gevreesd dat het aantal inwoners op Voorne-Putten zou afnemen. Voor Brielle gaat dat zeker niet meer op. Brielle laat zien dat mensen graag in haar stad op Voorne-Putten willen wonen.

Bouwen in Brielle

In Brielle worden de komende jaren 500 nieuwe woningen gerealiseerd. Ook voor de periode na 2020 worden al diverse projecten voorbereid. Veel jonge gezinnen kiezen weer voor Brielle als woongemeente. Brielle heeft naast het cultuurhistorische en monumentale karakter van de vestingstad ook veel te bieden. Ruimte, rust en veiligheid in combinatie met het naar verhouding hoge voorzieningenpeil spelen daarbij een belangrijke rol. Ook de aantrekkelijkheid en de nabijheid van meren, stranden en natuurgebieden spelen mee. Door de verlenging van de A4 Noord is Brielle beter bereikbaar geworden. De in voorbereiding zijnde Blankenburgtunnel zal de mobiliteit nog verder verbeteren.

Fotografie: Jos Uijtdehaage


 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant