Ailton Lima Silva (links) en Alex van Dommelen vlak voor de botsing die tot 'rood en geel' leidde. * Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Nieuwenhoorn weigert te capituleren voor Brielle

Actueel 431 keer gelezen

Nieuwenhoorn - Een sterker Brielle slaagde er afgelopen zaterdag in de opening van de competitie in de eerste klasse C niet in om debutant Nieuwenhoorn te verslaan.

Op een met meer dan 500 toeschouwers goed gevuld sportpark aan de Nieuwenhoornse Rijksstraatweg ontsnapten de titelkandidaten van trainer Ben Spork in de laatste minuut aan een nederlaag. Toen kopte Stevie Soares de bezoekers op aangeven van Alex van Dommelen naar de bevrijdende 1-1.

Overwicht
Tot aan dat moment had Brielle een voortdurend overwicht niet in doelpunten weten om te zetten. Kansen waren er te over, maar scoren lukte maar niet. Aan de andere kant lukte het Nieuwenhoorn wel om toe te slaan toen oud-Brielle speler Ailton Lima Silva met een fraaie pass Remon Luksch in stelling bracht. Luksch vond met een machtig schot de kruising van het doel: 1-0.

Rood
Een even onbegrijpelijke als onnodige botsing tussen Lima Silva en Briellenaar Alex van Dommelen bezorgde de routinier van Nieuwenhoorn rood (en Van Dommelen geel), waardoor Nieuwenhoorn nog meer onder druk kwam te staan. Lange tijd leek het erop dat de thuisclub de 1-0 voorsprong over de eindstreep zou trekken, maar in de laatste minuut voorkwam de rake kopbal van invaller Stevie Soares een Brielse nederlaag.

Fotografie: Wil van Balen