De Feyenoordkoe, welke al ruim een half jaar straalt voor het pand van café Dixi aan het Maarland
De Feyenoordkoe, welke al ruim een half jaar straalt voor het pand van café Dixi aan het Maarland Foto: Jos Uijtdehaage

Cafe Dixi's Feyenoordkoe wordt geveild

Actueel 453 keer gelezen

Brielle - De Feyenoordkoe, welke al ruim een half jaar straalt voor het pand van café Dixi aan het Maarland, zal op vrijdag 6 oktober, samen met andere veilingstukken, tijdens een uitverkocht gala in Grand hotel Huis Ter Duin (Noordwijk) worden geveild.

De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan de Dirk Kuyt Foundation welke zich inzet voor de gehandicaptensport.
Wat ging er aan vooraf: Naomi van der Wildt, eigenaresse van café Dixi, plaatste de inmiddels alom bekende Feyenoordkoe vier weken voor het kampioenschap voor de deur van het versierde pand van café Dixi. De Feyenoordkoe kreeg niet alleen veel media aandacht op radio en televisie, maar ook van honderden fans die speciaal naar café Dixi afreisden om met de koe op de foto te gaan. Zanger Ger Vos, die al ruim dertig jaar naast café Dixi woont, merkt op dat café Dixi in de regio bekend staat als sportcafé en op wedstrijddagen het altijd heel gezellig en druk is, maar na het kampioenschap de rood-witte koe een beroemdheid is niet alleen in Brielle, maar ook in groot Rotterdam en ver daar buiten!

Met de veiling van deze Feyenoordkoe hoopt Naomi van der Wildt uiteraard een goede bestemming voor de koe te vinden, maar veel belangrijker nog dat de koe een fantastisch bedrag gaat opleveren voor de Dirk Kuyt Foundation om nog meer sportmomenten mogelijk te maken voor mensen met een beperking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant