Deze in paars aangegeven route is een van de Brielse onderdelen van het in aanleg zijnde 680.000 hectare grote Nederlandse natuurnetwerk
Deze in paars aangegeven route is een van de Brielse onderdelen van het in aanleg zijnde 680.000 hectare grote Nederlandse natuurnetwerk Foto: Liesbeth Speelman

Brielle werkt aan natuurnetwerk

Actueel 903 keer gelezen

Brielle – de gemeente Brielle is volop bezig met het tot stand brengen van haar aandeel in het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Over de aankoop van een boerderij met grond aan de Nolle worden op dit moment gesprekken gevoerd met een projectontwikkelaar. Aansluitend aan de sportvelden van het Geuzenpark zal hier een ecologische oever worden aangelegd, eventueel in combinatie met een stepping stone (klein natuurgebiedje).

Om de kosten van aankoop te kunnen dragen, wordt de mogelijkheid onderzocht voor de realisatie van maximaal drie twee-onder-een-kappers aan de Nolle. Een van de andere acties is het overleg met Landwinkel Klok / Klok Fruit over de aanleg van een laarzenpad langs de ecologische zone bij Seggelant 2. Het pad krijgt een startpunt bij de Landwinkel .

Het doel van Natuurnetwerk Nederland is de achteruitgang van het areaal aan natuur en haar biodiversiteit te stoppen door een samenhangend netwerk van natuurgebieden te creëren. Dit wordt gedaan door natuurgebieden te vergroten en met elkaar te verbinden. Een groot bijkomend voordeel van het natuurnetwerk is dat hiermee extra waterberging wordt gecreëerd. Dat is hard nodig gezien de klimaatontwikkelingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant