Mike Timmer werd matchwinnaar voor Zwartewaal in de uitbeurt bij Spartaan '20. Archieffoto: Wil van Balen.
Mike Timmer werd matchwinnaar voor Zwartewaal in de uitbeurt bij Spartaan '20. Archieffoto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Zwartewaal zonder puntverlies, Brielle kan niet scoren

Actueel 477 keer gelezen

Rotterdam/Krimpen aan de IJssel - Zwartewaal bleef ook in de derde competitieronde zonder puntverlies. Brielle slaagde er in de uitbeurt in Krimpen aan de IJssel bij DCV niet in om te scoren.

Zwartewaal gaat na drie duels aan kop in de vierde klasse G, een positie die wordt gedeeld met OVV. Een ongekende weelde voor de in de afgelopen seizoenen weinig verwende club van de Sluisweg.

Ander team
'Spartaan '20 bracht een heel ander team in het veld dan de ploeg die vorige week met 14-1 bij OVV verloor,' zag trainer Ron Klein van Zwartewaal na afloop van de wedstrijd die zijn ploeg moeizamer won dan vooraf werd gedacht. 'In de eerste helft was de ploeg zo gefocust om te scoren dat dat ten koste ging van de organisatie. Daardoor kwam onze voorsprong nog enkele keren in gevaar. In de rust hebben we de afspraken opnieuw doorgelopen. Daarna stond het beter en hebben we niets meer weggegeven.'

Een kans
Een kans creëerde Brielle in Kimpen aan de IJssel waar debutant DCV ervoor koos om massaal te verdedigen. Die mogelijkheid werd door de ploeg van trainer Ben Spork niet benut. DCV vertoonde zich de hele wedstrijd niet op de Brielse speelhelft, dus was het publiek in Krimpen de grote verliezer: 0-0.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant