Uitgifte van de goederen. Foto: PR Voedselbank.
Uitgifte van de goederen. Foto: PR Voedselbank. Foto: PR Voedselbank

Help de Voedselbank te blijven bestaan

Actueel 255 keer gelezen

De Voedselbank Spijkenisse e.o. verkeert in grote financiële problemen. De organisatie is niet meer in staat om de toegenomen huisvestings-, energie- en transportkosten te betalen. De giften die de Voedselbank Spijkenisse van kerken, maatschappelijke organisaties en particulieren ontvangt, zijn niet meer voldoende. Bovendien stopt de sponsor, die jarenlang de transportkosten betaalde. Om die reden heeft de voedselbank het gemeentebestuur van Nissewaard gevraagd de jaarlijkse subsidie van 2017 en komende jaren te verhogen en wordt de komende weken een beroep gedaan op de inwoners van Voorne-Putten en Goeree om te helpen.

De Voedselbank in Spijkenisse verzorgt wekelijks voedselpakketten voor 650 gezinnen en alleenstaanden. Niet alleen voor Spijkenisse/Nissewaard, maar ook voor andere gemeenten op Voorne-Putten en Goeree. De klanten van de Voedselbank zitten op of onder het bestaansminimum en voor hen is voedselhulp bittere noodzaak.

Geld of diensten/producten doneren
De Voedselbank Spijkenisse doet een dringend beroep op de inwoners, ondernemers, scholen en verenigingen van Voorne-Putten en Goeree om in actie te komen: organiseer acties, wordt donateur of sponsor en zorg er mede voor dat de Voedselbank Spijkenisse de komende jaren haar werk kan blijven doen.

Financiële donaties worden gebruikt om alle voorkomende kosten te dekken, zoals kosten voor transport- en magazijnmiddelen, stroom en andere materialen. Elke euro levert direct tastbare hulp aan de klanten, waarbij niets aan de strijkstof blijft hangen. Giften in natura (producten en diensten) zijn ook altijd welkom. Denk hierbij aan een verzekeringsmaatschappij die de kosten van de verzekeringen betaalt. Of een drukkerij die het promotiemateriaal gratis maakt, een garage of petrochemie die de brandstofkosten, wegenbelasting of het onderhoud betaalt. Of een bedrijf dat een palletwagen of heftruck of kartonpers kan leveren. De mogelijkheden zijn uitgebreid. Bijdragen aan de Voedselbank kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL42 RABO 0121 4849 12 van Stichting Voedselbank Spijkenisse e.o. onder vermelding van "Voedselbank".

Nieuwe vrachtwagen dankzij vier fondsen en crowdfunding
Voor wat betreft de noodzakelijke vrachtwagen hebben vier aangeschreven fondsen zodanige bedragen toegezegd, dat de Voedselbank Spijkenisse zich kan gaan oriënteren op de aanschaf van een goede, betrouwbare vrachtwagen met koeling. De eerste contacten met een leverancier zijn hiervoor gelegd, maar ook hierbij zijn sponsors in natura natuurlijk van harte welkom.

Interesse, suggesties of vragen? Mail naar coördinator Anco Bonninga via vbspijkenisse@hotmail.com of bel 06-18 14 03 49.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant