Alexander van Dommelen gaf leiding aan de geïmproviseerde defensie van Brielle in het bekerduel met SV Charlois . * Foto: Wil van Balen.
Alexander van Dommelen gaf leiding aan de geïmproviseerde defensie van Brielle in het bekerduel met SV Charlois . * Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Geïmproviseerd Brielle dringt door tot volgende bekerronde

Actueel 358 keer gelezen

Brielle - Met een geïmproviseerd elftal bereikte Brielle afgelopen zaterdag na een hectische week de volgende ronde van het toernooi om de beker van district West II. Derdeklasser SV Charlois werd met 5-0 verslagen.

Het was afwachten hoe het elftal van Brielle zich zou houden na een week waarin trainer Ben Spork uitgerekend nadat Brielle tegen Kloetinge de beste wedstrijd van het seizoen tot dusver had gespeeld, door de clubleiding werd ontslagen. En waarin Mark van Os, trainer van het tweede elftal, aangaf dat hij per 1 januari als hoofdtrainer van de VV Rozenburg aan de slag gaat.

Assistent
Assistent-trainer Ivan Divkovic nam in de aanloop naar het bekerduel de trainingen van de Brielse selectie waar en zag afgelopen zaterdag op de bank hoe een elftal, waarin onder anderen Murat Gök, Carlos Ramos, Joey van der Velden en Djoemian Sarkam om uiteenlopende redenen ontbraken, veel te sterk was voor, SV Charlois, dat in de competitie de ranglijst in de derde klasse D aanvoert.

Niet makkelijk
Voorzitter Ben Janssen omschreef het besluit om de samenwerking met Spork, die aan het einde van het seizoen sowieso zou vertrekken, onmiddellijk te beëindigen als 'niet makkelijk'.
'Er was onvrede bij een deel van de spelers en bij de begeleiding rondom de selectie over het functioneren van Ben Spork,' aldus voorzitter Ben Janssen. 'En daar moet je als clubleiding wat mee. Je kan linksom, je kan rechtsom, maar je moet handelen. Wij hebben besloten om de samenwerking met Ben te beëindigen. En geloof me, het was geen makkelijk besluit.'

Papieren
De naam van Mark van Os werd geopperd als van de mogelijke kandidaten om Brielle dit seizoen in de tot dusver verre van slecht gestarte competitie verder te begeleiden, maar de ambitieuze Briellenaar, die al meer dan tien jaar tal van talentvolle jeugdelftallen van aanvankelijk SC Voorne en later de VV Brielle trainde en coachte en dit seizoen de Brielse B-selectie onder zijn hoede heeft, heeft (nog) niet de vereiste trainerspapieren om teams in de eerste klasse te mogen trainen.

Rozenburg
'Maar ik ben inmiddels wel toe aan een rol als zelfstandig trainer,' aldus Van Os. 'En toen bij Rozenburg Dennis Zaal vorige maand vertrok, moest er op sportpark West een andere trainer voor de groep. Dat is een uitdaging die ik graag aanga.'

Onthoofd
Brielle weet zich met nog niet eens een derde deel van de competitie verstreken, in een weinig benijdenswaardige positie. De A-en B-selectie zijn in tijd van een week onthoofd en de club heeft volgens de reglementen van de KNVB maximaal tot en met de winterstop in december de tijd om een nieuwe trainer te vinden voor de A-groep en een 'oplossing' voor de B-groep.

Geen gebrek
'Aan kandidaten vooralsnog geen gebrek,' zegt bestuurslid Edwin Wingelaar. 'Mijn mailbox puilt uit met reacties van mensen die trainer van Brielle willen worden. We gaan ons beraden op de beste oplossing.'

Voortouw
Tot aan die tijd moet Brielle het zonder hoofdtrainer stellen. In principe is Ivan Divkovic bereid om de periode tot aan het moment dat Brielle weer een trainer heeft, te overbruggen, maar club en assistent zijn nog in gesprek over de voorwaarden. Tegen SV Charlois namen de dragende spelers binnen de selectie het voortouw. Met een 5-0 zege liet een continu op de helft van de tegenstander spelend elftal er geen twijfel over bestaan dat van de kant van de spelers er alles op is gericht om de club komende zaterdag als de competitie wordt hervat met de wedstrijd bij Bruse Boys met zo min mogelijk averij door de moeilijke periode te helpen.

Te klein
Gezien het krachtsverschil en het aantal kansen dat Brielle kreeg en creëerde, pakte de 5-0 zege op SV Charlois nog klein uit. Jeffrey Duijnstee scoorde drie keer, maar had gemakkelijk het dubbele aantal treffers kunnen maken. Nelson Costa de Brito opende met een schitterend afstandsschot de score en invaller Dennis Berends, die zijn eerste minuten voor Brielle 1 ooit, maakte, tekende voor de 4-0.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant