Timo Lemmens hier in duel met Jesper Lakerveld, voorkwam een nederlaag voor OVV. * Foto: Wil van Balen.
Timo Lemmens hier in duel met Jesper Lakerveld, voorkwam een nederlaag voor OVV. * Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Vierpolders en OVV houden elkaar in evenwicht

Actueel 661 keer gelezen

Vierpolders - En weer kreeg een beladen derby in de vierde klasse G gen winnaar. Na Zwartewaal-OVV (2-2), speelde de titelfavoriet uit Oostvoorne ook gelijk op bezoek bij Vierpolders: 1-1.

En opnieuw onstnapte OVV gezien het scoreverloop aan een nederlaag, hoewel de 1-1 op sportpark De Coosenhoek afgelopen de krachtsverhoudingen wel op de juiste wijze weergaf.

Opmerkelijk
Opmerkelijk genoeg waren de trainers van beide ploegen weinig onder de indruk van de speelwijze van de tegenstander. Paul Bestebreur van Vierpolders als OVV-trainer Rob Vuik verweten elkaars ploegen dat er weinig creatief maar juist alleen op 'de lange bal' werd gespeeld. Beiden waren het er echter ook over eens dat de inzet hartverwarmend was geweest.

Titelkandidaat
'Ik heb in OVV geen titelkandidaat aan het werk gezien,' vond Bestebreur na afloop. 'Voor een ploeg die vorig seizoen nog eerste klasse speelde, vond ik dat er wel erg veel de lange bal werd gehanteerd.'

Mogelijk
'Best mogelijk,' riposteerde Rob Vuik, na afloop op de woorden van zijn collega. 'Maar wij zagen van Vierpolders niet anders. Het is moeilijk om je er doorheen te voetballen als een ploeg vrijwel voortdurend met tien man achter de bal loopt. We konden onze achterstand door de goal van Timo Lemmens nog wegpoetsen. En dat was meer dan terecht. Als we komende zaterdag van BZCZuiderpark winnen, pakken we gewoon die koppositie. We zijn er klaar voor.'

Terug
Na jarenlang slepend (knie)blessureleed keerde Sheean Booister terug op het voetbalveld. De Rozenburger, die als jeugdspeler werd gescout door de opleiding van Sparta en daar een deel van zijn scholing als voetballer genoot, streek dit seizoen neer bij Vierpolders om daar in alle rust aan een rentree op het veld te werken. In de derby tegen OVV ruimde trainer Bestebreur een basisplaats in voor Booister, die hard werkend op het middenveld tot en met het moment van zijn wissel, halverwege de tweede helft, een goede indruk achterliet.

Opningstreffer
Op dat moment leidde Vierpolders met 1-0, omdat Ricardo Nijsen in de 63ste minuut voor de openingstreffer had gezorgd. Jesper Lakerveld kopte vervolgens rakelings over, waardoor OVV ontsnapte aan een grotere achterstand, maar op sleeptouw genomen door de net door Vuik ingebrachte Yoeri Bak, begon OVV aan een offensief dat Vierpolders vastnagelde op eigen helft. De 1-1 van Timo Lemmens was de beloning voor het overwicht van de gasten. Een beloning die echter te laat viel, om het wankelende Vierpolders daarna nog op de knieën te krijgen. Het gelijkspel houdt de competitie in 4G meer dan spannend.

Topper
Komende zaterdag wordt in Oostvoorne de topper tussen koploper BZCZuiderpark en nummer 2 OVV gespeeld. Vierpolders gaat op bezoek bij Spartaan '20.

Sheean Booister keerde na ruim een jaar ernstig blessureleed  terug op het voetbalveld. * Foto: Wil van Balen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant