Afbeelding

Brielle nog ongeslagen, Zwartewaal heeft vrij

Actueel 279 keer gelezen

Heinenoord/Simonshaven - Brielle bleef door de 1-4 zege bij Heinenoord ook in de negende speelronde van de competitie in de eerste klasse B ongeslagen. Zwartewaal kreeg onverwachts vrijaf door de afgelasting van de uitwedstrijd bij SV Simonshaven. Het veld aan de Schuddebeursedijk in Simonshaven was als enige terrein in de vierde klasse G onbespeelbaar, dus kwam Zwartewaal afgelopen zaterdag niet in actie.

De 1-4 bij Heinenoord was alweer de vijfde seizoenszege van Brielle en de tweede achtereenvolgende sinds de club van 't Geuzenpark trainer Ben Spork op non-actief stelde. Met een bekerzege en overwinningen op Bruse Boys en Heinenoord liet de selectie van Brielle in de turbulente tijden na het vertrek van Spork geen enkel punt meer liggen.

Morsen
Het 'grote morsen' gebeurde echter in de start van de competitie waarin Brielle weliswaar nooit verloor, maar van de eerste zes duels er wel vier gelijkspeelde. Met een alsmaar winnende concurrent als SC Feyenoord zorgden de vier gelijke spelen voor acht verliespunten op de koploper. Een gat dat alleen kan worden gedicht als er wonderen gebeuren.

Nacompetitie
'Als Brielle dit seizoen de stap naar de hoofdklasse al gaat zetten moet dat via de nacompetitie,' beseft ook interim-trainer Stanley Rieborn, die de selectie van 't Geuzenpark tot en met het einde van dit seizoen onder zijn hoede heeft. 'Maar promoveren is niet mijn enige doel. Ik heb een verleden bij WRW en SC Voorne. De selectie meer integreren in de vereniging, binding creëren die naar twee kanten werkt. Dat is ook een uitdaging.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant