Afbeelding
Foto: Pixabay

Brielle gaat zich richten op duurzaamheid

Actueel 283 keer gelezen

Brielle – in de begrotingsvergadering heeft de raad een motie van D66 en VVD aangenomen die ervoor moet zorgen dat duurzaamheid in al zijn aspecten onderdeel is van het beleid in Brielle. De PvdA stemde als enige tegen.

Het begrip 'duurzaamheid' betreft niet alleen milieuaspecten. Het gaat er ook om dat leefbaarheid, woongenot en welzijn voor de huidige en de toekomstige generaties worden betrokken bij het beleid. In elke beleidsvisie, beleidsplan en in elk raad- of commissievoorstel zal een korte paragraaf duurzaamheid worden opgenomen.

Verkiezingsstunt
Dat de PvdA als enige tegenstemde, had er uiteraard niet mee te maken dat de partij tegen duurzaamheid is. Integendeel zelfs. De reden is dat de PvdA de motie overbodig vindt. In de begrotingsvergadering van verleden jaar is immers een motie van vergelijkbare strekking aangenomen. Indertijd werd deze ingediend door VVD en PvdA. Tot nu toe is echter volgens PvdA fractievoorzitter Yvonne de Groot totaal niets aan de uitvoering van deze motie gedaan. Deze nieuwe motie lijkt meer een verkiezingsstunt, vindt ze.

Duurzaamheidsfonds
De PvdA stond tijdens de begrotingsvergadering opnieuw alleen toen niemand instemde met haar motie voor het instellen van een duurzaamheidsfonds. De PvdA wilde de Brielse inwoners mee laten profiteren van de verkoop van de Eneco aandelen, door een deel van de opbrengsten te storten in een duurzaamheidsfonds.

Daaruit zou dan een subsidieregeling voor inwoners kunnen worden bekostigd voor investeringen aan woningen die de duurzaamheid bevorderen, zoals zonnepanelen, ondergronds waterreservoir voor opvang van regenwater, warmtewisselaars en energiezuinige apparatuur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant