Afbeelding
Foto: Pixabay

Overmatig alcohol- en drugsgebruik jeugd

Actueel 789 keer gelezen

Brielle – ondanks alle voorlichting en acties via scholen, jeugdwerk, etc. stijgt het aantal jongeren in Brielle dat aangeeft overmatig alcohol of drugs te gebruiken. Een motie van de SP om nog meer in te zetten op het terugdringen van alcohol- en drugsgebruik, werd tijdens de begrotingsvergadering met algemene stemmen aangenomen.

Een van de acties is om ouders nadrukkelijker te gaan betrekken bij de preventie. Verder wil men nagaan of de inzet via onderwijs, jongerenwerk en politie wel voldoende is. Op dit moment wordt aan de scholen voor voortgezet onderwijs jaarlijks een compleet programma aangeboden op het gebied van weerbaarheid en alcohol- en drugsvoorlichting: er zijn onder meer ingangscontroles bij schoolfeesten, voorlichtingsavonden op de scholen door politie en andere experts.

Alle Brielse partijen zijn het erover eens dat een integrale aanpak nodig is. Arie van Gorsel (VVD) merkte op dat uitvoering minder makkelijk lijkt. Wiens taak wordt het bijvoorbeeld om de ouders aan te spreken? Het onderwijzend personeel krijgt al veel te veel op zijn bordje, vond Yvonne de Groot (PvdA) . Ze dacht aan communicatie via het jongerenwerk of de politie. Niemand maakt haar trouwens wijs dat je er thuis niets van zou merken.

Wethouder Wilbert Borgonjen zag mogelijkheden om via de politie, of rechtstreeks via de gemeente te communiceren met de ouders. Diana van Bennekom (SP) meldde uit ervaring dat een excuus laten aanbieden aan de wethouder ook goed werkt. Zoiets wordt echt helemaal niet leuk gevonden. Ze bleek niet de enige. De SP vindt het overigens belangrijk dat er ook preventief al contact met de ouders is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant