In Brielle werd op drie locaties meegedaan aan de Schrijfmarathon van Amnesty
In Brielle werd op drie locaties meegedaan aan de Schrijfmarathon van Amnesty Foto: Jos Uijtdehaage

Briellenaren schrijven bij de Schrijfmarathon van Amnesty

Actueel 219 keer gelezen

Brielle - Jaarlijks organiseert Amnesty International een wereldwijde schrijfmarathon. Zodoende wordt de aandacht gevestigd op de vele politieke en gewetens gevangenen in de hele wereld. Men tracht te bereiken dat deze mensen òf vrij komen òf beter behandeld worden door hun autoriteiten.

Er waren tien voorbeelden van mensen waarvoor in deze actie aandacht gevraagd werd. Daaronder Ni Yulan uit China. Zij zet zich in voor mensen die gedwongen worden hun huis te verlaten voor nieuwbouw. Ni Yulan is een paar keer daarvoor gevangen gezet en wordt als advocaat steeds door de autoriteiten lastig gevallen. Een ander voorbeeld was Hanan Badr e-Din uit Egypte, die zich inzet voor de nabestaanden van mensen die verdwenen zijn en waarvan verder niets bekend is. Ook zij is voor haar werk gevangen gezet.

In Brielle werd deze actie georganiseerd op donderdagmiddag in de school Bahûrim, op zaterdag in de Pastorie van de RK-Kerk aan de Nobelstraat en op zondagmiddag in de Wereldwinkel. Het schrijven van een brief is een kleine moeite en als we wereldwijd veel aandacht geven aan deze mensen, kunnen de autoriteiten daar niet onverschillig onder blijven. Dat is in andere jaren ook gebleken; veel mensen werden daarna vrijgelaten of beter behandeld.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant