Nog niet zo bekend, maar enorm succesvol, de kledingbank aan de Brielsestraatweg 3C in Hellevoetsluis (Foto: Angela Flux)
Nog niet zo bekend, maar enorm succesvol, de kledingbank aan de Brielsestraatweg 3C in Hellevoetsluis (Foto: Angela Flux) Foto: Angela Flux

Kledingbank al na zes maanden een succes

Actueel 1.348 keer gelezen

Hellevoetsluis - Sinds de opening in mei van dit jaar heeft Kledingbank Zuid-Hollands Eilanden al aan ruim 500 klanten (mannen, vrouwen en vooral veel kinderen) gratis kledingpakketten mogen verstrekken.

Hiermee wordt dus duidelijk aan een grote behoefte voldaan. De klanten worden doorverwezen door o.a. de voedselbanken en gemeentes in de regio. Maar er zijn ook veel gezinnen die net niet in aanmerking komen voor de Voedselbank, maar wel op of rond de armoedegrens leven. Ook zij zijn welkom bij de Kledingbank ZHE! Zij worden doorverwezen door bijvoorbeeld bewindvoerders, begeleiders of andere hulpverleners. Hiermee waarborgt de Kledingbank dat de kleding en schoenen op de juiste plek terecht komen.

Donatie en naamsbekendheid
De kleding wordt gedoneerd door particulieren en een aantal ondernemers. Ondergoed en sokken worden nieuw aangeschaft en ook gratis verstrekt. Hiervoor benaderen zij fondsen om dit te bekostigen. De komende tijd hoopt de Kledingbank ZHE dat zij meer naamsbekendheid zal krijgen, waardoor met name ook de lokale ondernemers een steentje willen bijdragen, zodat er nog meer gezinnen belangeloos kunnen worden geholpen in onze regio. Ook is er de intentie om uitgiftepunten te gaan realiseren op Goeree-Overflakkee en hopelijk ook in Spijkenisse, want voor een flink aantal gezinnen blijkt toch de afstand vaak een probleem te zijn en het doel is om zoveel mogelijk gezinnen te helpen op de eilanden.

Vrijwilligers
De Kledingbank ZHE biedt inmiddels ook een werkplek voor bijna 30 vrijwilligers, waarvan er een aantal via de Zuidwester en Pameijer aan de slag is gegaan. Uiteraard worden deze vrijwilligers hierbij begeleid. Er is binnen de Kledingbank ZHE ook ruimte voor een sociaal samenzijn, wat erg gewaardeerd wordt door alle vrijwilligers.

Kerstmiddag
Op woensdag 20 december a.s. van 13.00 uur tot 16.00 uur zal er een gezellige kerstmiddag worden georganiseerd voor klanten en kinderen van de Kledingbank ZHE op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Er staat een drankje en hapje klaar en de kinderen mogen zelf een cadeautje uitzoeken om mee naar huis te nemen.

Gegevens
De Kledingbank Zuid Hollandse Eilanden is gelegen aan de Brielsestraatweg 3c te Hellevoetsluis, net buiten de Vesting. Als u kleding of schoenen wilt doneren, kan dit op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Voor meer informatie en/of afspraken kunt u bellen naar 0181- 778150 of een e-mail sturen naar kledingbankzuidhollandzuid@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant