Afbeelding

Lening voor energiemaatregelen aan woning

Actueel 757 keer gelezen

Brielle - De gemeente Brielle vindt duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt, ook aan de woningen.  De gemeente Brielle gaat eenmalig € 200.000,- investeren in een fonds van SVN. Bij dit fonds kunnen eigenaren of huurders leningen aanvragen voor het energiezuinig maken van bestaande woningen.  Inwoners die hun energielasten willen verminderen kunnen aanspraak maken op deze zogenaamde Duurzaamheidslening. Deze regeling geldt voor zowel woningeigenaren als huurders.

De gemeente heeft een overeenkomst gesloten met het fonds van SVN (Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten). De eigenaren en huurders kunnen per duurzaamheidsmaatregel tussen de € 2.500,-- en € 25.000,-- lenen van dit fonds en betalen 1,6 % per jaar. De aflossingen  van de leningen komen weer ten goede aan het fonds van SVN, zodat dit geld wederom ingezet kan worden voor nieuwe leningen. De aanvragen worden in volgorde afgehandeld. Aanvragen kunnen worden ingediend op de site van de SVN, www.svn.nl.

Met de lening kunnen de eigenaren en huurders  energiebesparende maatregelen treffen  in en aan de woning, zoals een zuinige verwarmingsinstallatie, zonnepanelen, gevel-, dak- of vloerisolatie en HR++ glas. Hierdoor daalt de energierekening en investeert de eigenaar of huurder  in de waarde van de woning met meer wooncomfort. Bovendien neemt het energieverbruik af, dus lagere kosten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant