Afbeelding
Foto: PR

Voorontwerpbestemmingsplan nieuwbouwproject De Ankerplaats in Zwartewaal ter inzage

Actueel 414 keer gelezen

Zwartewaal - Na een periode van onderzoeken en optimaliseren van het plan hebben ABB Bouwgroep uit Sliedrecht en de gemeente Brielle overeenstemming bereikt over De Ankerplaats. Binnenkort wordt de samenwerkingsovereenkomst getekend. Ondertussen heeft ABB de voorbereidingen voor het bestemmingsplan doorgezet, waardoor nu het voorontwerp ter inzage ligt.

Op woensdag 20 december aanstaande wordt er tussen 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond georganiseerd, waarbij ABB en de gemeente een toelichting geven op het bestemmingsplan.

De Ankerplaats

Op de locatie van het voormalige kerkgebouw De Ankerplaats en de naastgelegen parkeerplaats worden 18 grondgebonden woningen gerealiseerd. Er komen twee-onder-een-kapwoningen, drie- en tweelaagse rijwoningen. Deze laatste variant heeft naast de woonkamer ook een slaap- en badkamer op de begane grond. ABB Bouwgroep is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de woningen. Erik den Breejen, directeur bij ABB: "In 2009 leverden we het prachtig gerestaureerde Begijnhof in Brielle op, samen met twee kleinschalige appartementengebouwen. Nog veel eerder, in 2003, bouwden we grondgebonden woningen aan het Noordeinde in Zwartewaal. We zijn er trots op opnieuw te ontwikkelen in de gemeente Brielle".

Voorontwerpbestemmingsplan

Het voorontwerpbestemmingsplan is inmiddels goedgekeurd door het College van Burgemeester en Wethouders. Van 8 december 2017 tot en met 18 januari 2018 ligt deze ter inzage. U kunt het voorontwerpbestemmingsplan raadplegen via de website van de gemeente Brielle en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op woensdag 20 december 2017 wordt er van 19.00 uur tot 20.30 uur een inloopavond over het voorontwerpbestemmingsplan "De Ankerplaats" georganiseerd in de Gaffelaar in Zwartewaal. ABB toont dan ook een aantal (concept) artist impressions van de woningen.

Meer informatie is te verkrijgen via de website: www.AnkerplaatsZwartewaal.nl. Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. U blijft dan automatisch op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het project.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant