Dankzij de inspanningen van de bewoners, is de Kippenbrug toch verlicht! Foto: Marianne Stolk
Dankzij de inspanningen van de bewoners, is de Kippenbrug toch verlicht! Foto: Marianne Stolk Foto: Marianne Stolk

City Tec bedankt!

Actueel 665 keer gelezen

Brielle - Eindelijk was het goed geregeld, op het Maarland bij de Kippenbrug. Via een officiële en legale weg was het mogelijk gemaakt om de brug en de Kerstboom vanuit de lantaarnpaal te verlichten.

Al jaren werd gedurende de feestdagen de brug door vrijwilligers van lichtjes voorzien, gevoed vanuit een particuliere woning. De voedingskabel werd dan hoog over de openbare weg getrokken en dan van boom naar boom naar de brug geleid. Een forse klus met gesleep van ladders en geklauter in bomen door mannen van gevorderde leeftijd. En dat hoefde nu niet meer door middel van de ingreep waardoor brug en boom op een legale manier met de openbare verlichting "meeliftte". Iedereen blij en de jaarlijkse kerstborrel van de vereniging van Maarlandbewoners was mede dankzij de feeërieke brug en kerstboom weer een groot succes.

Tot vier dagen voor Kerst de lantaarnpaal en dus ook de verlichting van brug en boom uitviel. Volgens de gemeentegids dient de burger bij storingen aan de openbare verlichting het storingsnummer van City Tec te bellen. Een hulpvaardige stem "achter" het nummer beloofde, nadat de aard van de storing hem was uitgelegd er een spoedopdracht van te maken, zodat het euvel spoedig verholpen zou worden.

Nee dus en de volgende dag weer hetzelfde nummer gebeld. Ditmaal een vriendelijke mevrouw die na de nodige uitleg er een spoedreparatie van maakte. Zij belde zelfs terug met de blije melding dat hopelijk aan het eind van de dag de storing aangepakt zou worden. Hoopvol afgewacht maar weer nee dus en ook de daarop volgende nacht bleef het donker rondom de Kippenbrug.

Toen was het vrijdag voor de Kerst en werd het nijpend of onze storing nog gerepareerd zou worden. Toch maar weer gebeld en dezelfde man van woensdag herkende beller en storing, waarna hij het storingssysteem voedde met de bekende spoedorder. Diezelfde dag ook de gemeente maar gebeld die de storing ook nog zou doorgeven aan City Tec. En dan afwachten.

Het is de laatste werkdag voor de Kerst Zij zullen toch nog wel komen? Zij zullen ons toch niet in de steek laten? Ja dus, op zaterdag de ladder tevoorschijn gehaald en de stroomvoorziening maar weer hoog over het Maarland naar boom en brug getrokken. Kunnen we tijdens de Kerst toch nog van een feestelijk verlichte Kippenbrug genieten.

Het is natuurlijk maar klein bier vergeleken met het weigeren van een slaapplaats ruim 2000 jaar geleden, maar een beetje teleurgesteld ben ik wel de feestdagen ingegaan.

KS

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant