Dakky's Schenken nieuwe schuilhut aan GC Kleiburg | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
Trotse voorzitter van GC kleiburg geflankeerd door de kunstenaars Bas, Jessica, Manon en Mark
Trotse voorzitter van GC kleiburg geflankeerd door de kunstenaars Bas, Jessica, Manon en Mark (Foto: PR)

Dakky's Schenken nieuwe schuilhut aan GC Kleiburg

  •   91 keer gelezen   Actueel

Brielle - Golfclub De Daklozen, opgericht in 1987 heeft ter ere van haar 30 jarig bestaan een nieuwe schuilhut geschonken aan Golfclub Kleiburg. De schuilhut is aan de binnenkant voorzien van prachtig schilderwerk (flora, fauna en niet te vergeten golfers). Deze beschilderingen zijn uitgevoerd door kunstschilders van Atelier "de Kwast" uit Spijkenisse.

Golfclub De Daklozen is een hechte groep enthousiaste golfers die 30 jaar geleden zijn gaan golfen op de toen Openbare Golfbaan Kleiburg, vallend onder het Recreatieschap Brielse Maas. Elke zondagochtend werd bij het aanbreken van de dag gespeeld. Gekscherend begroette men elkaar met "hallo Dakloze". De kiem werd daarmee gelegd voor de oprichting van Golfclub De Daklozen. Sommigen moesten nog even wachten om lid te worden van Golfclub Kleiburg, omdat er in die tijd sprake was van een wachtlijst. Na aan de toelatingseisen te hebben voldaan, was het lidmaatschap van GC Kleiburg een feit. De golfbaan werd in 1998 geprivatiseerd. Alle Daklozen zijn volwaardig lid van GC Kleiburg.

In het dertig jarig bestaan werd driemaal een Dakky Open en eenmaal een Dakky Dicht georganiseerd. De belangrijkste doelstelling van de Daklozen hiervan was en is nog steeds de ondersteuning van Goede Doelen. Er werden goede doelen gesteund zoals Het Leger des Heils, het Agathahuis Oostvoorne woon- en werklocatie voor o.a. kinderen met een verstandelijke beperking, het Kinderdienstencentrum Zonnehof in Spijkenisse en Atelier "de Kwast", een dagbesteding waar mensen met een verstandelijke beperking kunst maken (schilderkunst). De opdracht voor hen was het maken van twee grote schilderijen met impressies van wat er zo al op de golfbaan is te zien. De kunstschilders waren vrij hun ideëen, die zij eerder op de golfbaan hadden opgedaan, op doek vast te leggen.

Dit laatste was de eerste kennismaking met Atelier "de Kwast" en na later zou blijken niet de laatste. Dit jaar werden de kunstenaars en begeleiders uitgenodigd door de Daklozen voor een bezoek aan Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Na de lunch volgde een cursus gips afdrukken maken van reliëfs. De dag werd afgesloten met het eten van pannenkoeken en ijs op de pier. Tijdens de dag werd ook gesproken over het plan van Golfclub De Daklozen om een nieuwe schuilhut te schenken aan Golfclub Kleiburg. De oude schuilhut was ook al door de Daklozen in het begin van de jaren negentig geschonken. Gezien de erbarmelijke onderhoudsstaat was vervanging door een nieuwe schuilhut de enige optie.

Dit was niet aan dovemans oren gericht. Roeland Beijerwellen, een van de begeleiders, lanceerde gelijk het voorstel om de kunstenaars de binnenkant te laten beschilderen om op deze manier een tegen prestatie te leveren. Opnieuw werd de golfbaan bezocht om ideeën op te doen. De kunstenaars kregen de vrije hand hun creativiteit de vrije loop te laten en hun gevoelens en emoties te uiten. In december was het dan eindelijk zover. De beschilderingen, die op panelen waren aangebracht werden onder het toeziend oog en met medewerking van een aantal kunstenaars volgens een geheel zelf ontwikkeld stappenplan aan de binnenkant van de schuilhut bevestigd.

Op dezelfde dag werd de schuilhut, een prachtige aanwinst voor de golfbaan, door de voorzitter van GC De Daklozen, Sander van Marion, officieel overgedragen aan de voorzitter van Golfclub Kleiburg, Peter Rijneveldshoek. De voorzitter van Kleiburg sprak zijn dank uit aan De Daklozen voor de schenking van de schuilhut waar we als club trots op kunnen zijn. Ook bedankte hij Atelier ''de Kwast'' voor de mooie beschilderingen. Betrokkenheid van leden ook in deze vorm is van essentieel belang voor een hechte, gezellige en bloeiende Golfclub Kleiburg.

Ton de Graaf


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>