De Noord-Hollandse formatie
De Noord-Hollandse formatie "Mind the Midgie" komt naar Brielle! Foto: pr

Swingende Ierse klanken in FolkClub Brielle

Actueel 496 keer gelezen

Brielle - Op zondag 14 januari organiseert FolkClub Brielle haar eerste muziekmiddag van 2018. Na twee middagen met een Nederlands(talig) karakter staat deze middag in het teken van de Keltische muziek. De Noord-Hollandse formatie "Mind the Midgie" komt naar Brielle.

De band is, binnen de Ierse muziek, een aparte eend in de bijt, omdat hun instrumentatie afwijkt van de gangbare bezetting. "Mind the Midgie" speelt swingende 'jigs en reels', de traditionele Ierse instrumentale 'tunes' en wisselt deze af met gloedvolle langzamere melodieën. Op het repertoire staan ook songs uit Engeland en natuurlijk Ierland. Daarnaast speelt Mind the Midgie enkele tunes van eigen hand. De Engelse/Schotse zangeres Wendy Seager vertolkt de traditionele songs en ballades met passie en gevoel voor melancholie en humor. Ze wordt daarin bijgestaan en aangevuurd door Paul Pallesen (banjo en bouzouki), Michel Duijves (diverse klarinetten en tinwhistle), Auke Hofstra (gitaar) en nieuwkomer Max van Gelder (accordeon en tinwhistle).

Het concert van "Mind the Midgie" vindt plaats in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café 't Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3. Het begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel "Hoofdstuk EEN", Nobelstraat 16 en bij de ingang. Reserveren: 06-30369348 of via folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 10 euro, inclusief koffie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant