Afbeelding
Foto: Pixabay

VPR Pool zoekt leerkrachten basisonderwijs

Actueel 443 keer gelezen

Regio - Op woensdagmiddag 17 januari van 16.30 tot 19.00 uur organiseert VPR Pool een eerste loopbaanevenement voor basisschool leerkrachten in de regio Voorne-Putten, Rozenburg en Maassluis. Tijdens het event kunnen (bijna) pabo afgestudeerden en ervaren leerkrachten kennis maken met VPR Pool, de actuele vacatures (inval, tijdelijk en vast) bij 60 basisscholen in het (speciaal) primair onderwijs, de goede arbeidsvoorwaarden en de ontwikkeling- en loopbaanmogelijkheden in de toekomst.

VPR Pool is sinds augustus 2017 de talentenpool waarin zes schoolbesturen samenwerken voor het vinden, boeien en binden van invalleerkrachten. "Het bundelen van krachten zorgt voor schaalvoordelen maar stelt ons ook in de gelegenheid om kennis en ervaring te delen. Hierdoor kunnen we een compleet pakket aanbieden dat zowel voor ervaren als jonge leerkrachten aantrekkelijk is", zegt kwartiermaker Peter Bolland namens de zes schoolbesturen. In augustus 2017 is de VPR Pool van start gegaan met 30 fulltime banen. "Naast een baangarantie (bij goed functioneren) voor minimaal twee dagen per week bij een van de zes schoolbesturen, bieden wij goede loopbaanmogelijkheden waarbij je op termijn kunt doorstromen naar een vaste baan in de formatie. Een unieke kans, ook voor jonge leerkrachten die willen uitzoeken wat bij hen past."

In gesprek

"Om mensen de gelegenheid te bieden erachter te komen wat VPR Pool voor hen kan betekenen, organiseren we nu een eerste loopbaanevent. Zo kunnen bezoekers toekomstige collega's ontmoeten, speeddaten en solliciteren op vacatures maar ook meer informatie krijgen over ons begeleidingstraject voor startende leerkrachten. Onder het genot van een hapje en een drankje is er verder volop de gelegenheid om in gesprek te gaan over ideeën en wensen in het onderwijs", aldus Bolland. Ben je student aan de pabo of ben je een ervaren leerkracht in het basisonderwijs met minimaal 2 dagen over? Meld je dan aan vóór vrijdag 12 januari, via info@vprpool.nl. Of ga voor meer informatie naar: www.vprpool.nl. Het evenement wordt gehouden in basisschool De Branding in Spijkenisse. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant