Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Publieksprijs Eenakterfestival voor Brielse toneelgroep Rijp en Groen

Actueel 973 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zondag vond in het Brestheater in Brielle voor de zesde keer op rij het Eenakterfestival Brielle plaats. Voor volle zalen voerden zes toneelgroepen van Voorne-Putten hun eenakters op.

Het thema was Hebzucht en dat werd door de verschillende groepen op heel uiteenlopende manieren uitgewerkt. Het zorgde voor een afwisselend programma van zes eenakters van maximaal een half uur. De jury bestaande uit André Kok en Roosmarijn van Bohemen kende de juryprijs toe aan toneelgroep TIOS uit Spijkenisse met de eenakter "5 euro", een biljet van 5 euro stond symbool voor de hebzucht die ontstond bij een groep wandelaars. Mooi om te zien hoe de vrolijke wandelaars veranderen in hebberige aasgieren die een ander niets gunnen.

De publieksprijs was dit jaar voor de Brielse groep Rijp en Groen, met een overweldigende meerderheid koos het publiek voor de Briellenaren met "Tussen kunst en hebzucht", een humoristische persiflage op het TV-programma "Kunst en Kitsch". Het feit dat mensen vooral weren horen dat hun 'kunstwerk' veel waard is, werd met veel humor gebracht. Het stuk is gebaseerd op een bestaand script, maar is helemaal herschreven door een van de heren om er meer hun eigen humor in te leggen.

Het Eenakterfestival is een initiatief van de Stichting Kunst en Cultuur Brielle om de lokale toneelgroepen van Voorne-Putten een podium te bieden. Het is een hoogtepunt waar alle groepen met veel plezier naar uitkijken.

Lees het uitgebreide verslag in Briels Nieuwsland van as. woensdag.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant