Afbeelding

Damesteam BV Voorne blijft ongeslagen

Actueel 665 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag 3 februari waren de dames van Flax Field Fighters uit Hendrik Ido Ambacht de tegenstander van het damesteam van BV Voorne. Na 3 maanden zonder verlies, is het altijd wachten op een tegenstander die deze reeks kan doorbreken, maar ook deze keer werd er niet verloren.

Het was nog even spannend of de wedstrijd wel door kon gaan, omdat de aangewezen tafelaars niet kwamen opdagen. Gelukkig waren junioren Martijn Elzinga en Bart Hordijk bereid om de dames uit de brand te helpen en zo kon de wedstrijd met enige vertraging toch starten. Doordat de wedstrijd later begon kon Brigitte van Dongen, die tijdelijk niet mee speelt vanwege haar zwangerschap, uitgebreid afscheid nemen van haar teamgenoten (zie foto)

De door zwangerschap en blessures uitgedunde Brielse selectie moest ook deze keer een beroep doen op 1 van de junioren. Deze keer was het Tess van der Valk die prima debuteerde bij de dames.

Na het eerste kwart was de wedstrijd met een 20-04 voorsprong al bijna gespeeld. De dames van Voorne begonnen geconcentreerd en fel en de tegenstanders wisten hier niet goed mee om te gaan. In de tweede periode werd de voorsprong verder uitgebreid naar een 32-9 in de rust. In de tweede helft was de scherpte bij Voorne er wel een beetje af, maar een echte wedstrijd werd het geen moment. De grote voorsprong gaf Voorne de mogelijkheid om de man tot man verdediging te oefenen en werden er nog een aantal mooie aanvallen opgezet. De eindstand werd uiteindelijk  59-27. De topscoorders van deze wedstrijd waren Maurien Blok en Shelly van Oosterhout met respectievelijk 11 en 10 punten.

Door het verlies van concurrent Hurricanes staat BV Voorne nu vast op de tweede plek in de competitie. Kampioen worden is bijna onmogelijk, maar er zijn nog 6 wedstrijden te gaan waaronder die tegen nummer 1 Rowic uit Dordrecht.