Afbeelding

Dames BV Voorne winnen moeizaam

Actueel 504 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag stond de lastige uitwedstrijd tegen de dames van BOB op het programma. In de afgelopen jaren wisten de Briellenaren zelden van BOB te winnen, dus Voorne begon verkrampt aan de wedstrijd met veel balverlies en gemiste kansen tot gevolg. Omdat de verdediging, die het hele seizoen al prima functioneert, ook deze wedstrijd moeilijk te bespelen was, wisten de dames de achterstand te beperken tot 5 punten in de rust.

De wedstrijd werd ontsierd door harde overtredingen en de scheidsrechters voelden niet goed aan dat ze moesten optreden. Dit had onder andere tot gevolg dat Nienke Moll kort na de rust geblesseerd uitviel na een grove charge van 1 van de tegenstanders.

In de derde periode herpakte Voorne zich en werd de achterstand  ingelopen. Het laatste kwart gingen de dames in met  een tussenstand van 30-30. In de vierde periode lieten de Brielse dames zien waarom ze bovenin de competitie meedraaien. De aanvallen werden slimmer opgezet en de dames wisten elkaar beter te vinden. Hoewel de vorm van de laatste periode ontbrak, werd er verdiend en op karakter gewonnen met 33-38.  Door deze uitslag is Voorne met 2 wedstrijden meer gespeeld, gelijk in punten gekomen met nummer 1 Rowic. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 24 februari in Dordrecht tegen het nog ongeslagen Rowic.