De vrijwilligers zijn onmisbaar in de Wereldwinkel!
De vrijwilligers zijn onmisbaar in de Wereldwinkel! Foto: PR

Wereldwinkel Brielle kan niet zonder vrijwilligers

Actueel 542 keer gelezen

Brielle - Nee, inderdaad! Want de Wereldwinkel, sinds 2003 gevestigd aan de Voorstraat 73, wordt voor 100% geheel belangeloos gerund door vrijwilligers. Vrijwilligsters van het allereerste uur zijn de dames Corry Verbruggen en Corrie de Bruin. Al bijna 20 jaar zijn zij regelmatig in touw voor de winkel.

Zij vertellen: In 1999 is de Wereldwinkel gestart in de Catharijnekerk. Eens in de veertien dagen werden er op zaterdag producten op een lange tafel uitgestald. Na ongeveer twee jaar kreeg de winkel de kans om de voormalige Synagoge aan de Turfkade te huren voordat deze verbouwd werd. Op de vraag hoe zij dit zo lang volhouden, is het antwoord: We vinden het fijn ons op een praktische manier in te mogen zetten voor de doelstelling van de Wereldwinkel: het verkopen van producten uit andere culturen die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu en waarvoor de producent een eerlijk loon ontvangt. Met elke verkocht cadeautje of pak koffie worden de producenten geholpen!

En niet onbelangrijk: we vinden het fijn deel uit te maken van een groep van bijna 40 enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om klanten te helpen een passend cadeau uit te zoeken.

Dus: neem eens vrijblijvend een kijkje in de Wereldwinkel en laat u verrassen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant