Afbeelding
1 April

De 4 doldwaze weken van de Geuzennaald zijn aangebroken

Actueel 608 keer gelezen

Het was even wennen, de presentatie van de 1 aprilkleding 2018 in het Cultuurhuis DukdalfBres. Al jaren wordt deze show in de Dansschool van Cees en wil de Werker gehouden, maar dit jaar werd hiervan afgeweken. Zaterdag was er in het nieuwe Cultuurhuis een open dag waarop verenigingen en organisaties zich konden presenteren. In dat kader bereikte de dames van de Geuzennaald het verzoek om dit jaar van de traditie af te wijken en de modeshow van de 16-eeuwse kleding in het programma van de open dag te laten opnemen. Hieraan werd met plezier gehoor gegeven en in een bomvolle theaterzaal toonden de modellen de creaties die deze winter vervaardigd zijn.

De zaal was zo gevuld dat de catwalk tot een smalle looproute was terug gebracht en de dames en heren van de pers acrobatische toeren moesten maken om al dat moois op de foto te krijgen. In het totale programma van het Cultuurhuis waren slechts 45 minuten ingeruimd voor deze presentatie, dus was het onmogelijk om een doorsnee van de gehele collectie te tonen. Zo'n andere locatie is best leuk en wellicht ook spannend, maar volgens velen moet het volgend jaar maar gewoon weer bij de Werker. Toch meer een thuiswedstrijd en dus intiemer en gezelliger.

En al die kleding kunt u zich snel aanschaffen. Woensdag, 28 februari om 13.30 uur wordt de tijdelijke winkel in het gebouw op Bastion 8 door de Poorter van het Jaar, Ad Woudenberg, geopend en gezien de ervaringen van vorige jaren moet u er vroeg bij zijn om die felbegeerde jurk of dat schitterende pak aan te schaffen. En misschien ten overvloede: Als u zich afvraagt waar de opbrengst van de Geuzennaald naar toe gaat kan ik u uit de dromen helpen. De dames zijn de gehele winter en soms nog langer, belangeloos in de weer om de Briellenaar in passende 16-eeuws kleding te hijsen en de opbrengst van de verkoop van die kleding vloeit regelrecht de clubkas in. Er blijft niets aan de strijkstok hangen en welke vrijwilligersorganisatie kan dat heden ten dage zeggen?

Dan nog iets anders. Op 6 maart a.s. wordt in Dansschool De Werker de Algemene Ledenvergadering van de 1 April vereniging gehouden. De agenda hiervoor is met een scala aan bijlagen in de digitale bus gevallen. De agenda belooft op enkele punten een aardige discussie en voor het jaarverslag moet u wel even gaan zitten. Maar liefst 11 pagina's tekst, gelardeerd met foto's, geven een uitgebreid beeld van wat er het afgelopen jaar door en voor de 1 April Vereniging is gepresteerd. Zeer de moeite waard om te lezen en nu al roep ik u op om de ledenvergadering bij te wonen. Zeker ook als u benieuwd bent naar de veranderingen en aanpassingen van het spel, zoals dat op 1 april zal worden vertoond.

KS

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant